Kronika 15.09.2017

V Dolnjih Ležečah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je 200 eur gotovine in moški poročni prstan iz rumenega zlata. Vlomili so tudi v dve
hiši v Matenji vasi. Iz ene so ukradli 600 evrov, iz druge pa več prstanov iz rumenega in belega zlata ter predmete iz srebra, s tem pa povzročili za 5000 evrov škode.

V Šmarjah je popoldan neznana ženska izkoristila nepazljivost lastnice in ji iz stanovanjske hiše ukradla torbico z denarnico, v kateri je imela oškodovanka dokumete in 220 evrov gotovine. Vlomili so tudi v hišo v Kočah pri Postojni in lastnikom odnesli nakit iz rumenega in belega zlata ter 40 evrov. Škode je za 1.500 evrov.

Na mejnem prehodu Starod so policisti dvema državljanoma Italije in državljanu Nemčije zasegli manjšo količino prepovedane droge. Na mejnem prehodu Jelšane so zasegli manjšo količino prepovedane droge državljanu Belgije, na Sočergi pa ponoči državljanu Nemčije (19.83 g konoplje) ter na Dragonji trem državljanom Slovenije. Za vse je bil izpeljan hitri postopek.

Ob 21.43 smo bili obveščeni, da je bila pri Tomačevici prometna nesreča, vendar voznika ni na kraju. 29-letnega voznika, ki je vozilo peljal od Komna proti Tomačevici in v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno, kjer se je z vozilom prevrnil, so policisti našli na naslovu, kjer prebiva. Odrejen alkotest je pokazal rezultat 0.99 ml alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi kršitve ZPrCP (105/4 in 45/10 zveza 1 ZPrCP).

Sorodni članki