Kronika: 17.04.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu in na praznični ponedeljek intervenirali v 164 primerih in na številko 113 prejeli skupno 575 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovanih in 22 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov, pet tatvin, eno hudo telesno poškodbo, dve kaznivi dejanji prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 16-krat. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 102 nezakonita prehoda državne meje.

14. 4. 2023:

V  Kopru  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet v stanovanjskem bloku last 33-letnika   in   iz  nje  ukradel  baterijski  vrtalnik  znamke  Makita  s pripadajočimi priključki.

V  eni  od trgovin z mešanim blagom so varnostniki pri tatvini prehrambenih artiklov prijeli 42-letnega moškega doma iz okolice Kopra in ga zadržali do prihoda  policistov.  Med postopkom z varnostniki moški ni upošteval ukrepe varnostnikov,  se  z  njimi prepiral ter jim grozil, da se bo fizično uprl. Varnostniki  so  ga  opozorili  na  uporabo  sile,  nakar  je pričel žaliti varnostnico.  Policisti so ga zaslišali in bo zoper njega napisana kazenska ovadba  zaradi  tatvine,  prav  tako  so  mu izdali plačilni nalog po členu 89/2-3 ZZasV-1.

V  Kopru  je  neznani storilec, po vsej verjetnosti z zračno puško ustrelil mačko in jo poškodoval. Lastnik je mačko odpeljal na pregled k veterinarju, kje  je bila oskrbljena. Policisti so o dogodku obvestili DT v Kopru, ki je naročila, da se zadeva obravnava kot prekršek po ZZZiv.

Ob  22.39  uri so policisti v Izoli izsledili večjega psa brez ovratnice. Vna daljevanju  so  ugotovili,  da  je  omenjeni  pes  v Izoli pes napadel in ugriznil  17-letnico  in  18-letnika,  oba iz Izole. Oba sta v nadaljevanju iskala  zdravniško  pomoč  v  bolnici  Izola. Policisti so ugotovili, da je lastnik  psa 35-letni moški doma iz Izole, zoper katerega bodo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku po Zakonu o zaščiti živali.

Na  cesti  med  Pradami  in  Bertoki  je  do  sedaj neznani voznik osebnega avtomobila  preko  polne črte prehiteval 69-letnega moškega doma iz okolice Kopra,  ki  je  vozil  osebni  avtomobil  iz  smeri  Prad proti Bertokom. V nadaljevanju  se  je neznani kršitelj ustavil, pristopil do prijavitelja in mu pričel groziti s pretepom ter z roko udaril po vzvratnem ogledalu, nakar je kraj zapustil. Policisti za kršiteljem še poizvedujejo.

V  Izoli  je  44-letni  domačin  s  kolesom  zapeljal  v  nasprotni smeri v enosmerno  ulico,  kjer  je  pred  naslovom Ulica Svobode 20 trčil v stoječ osebni  avtomobil  tujih  registrskih  številk.  Po  trčenju  je padel in s kolesom poškodoval še parkiran osebni avtomobil last domačina. Policisti so ugotovili,  da  je  kolesar  vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l alkohola. Pri padcu se je kolesar lažje telesno  poškodoval in je zdravniško pomoč odklonil. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev po členih 98/2, 37/4 in 105/4/4 ZPrCP.

Policisti  so  imeli  v  noči  iz  petka  na soboto v postopku 29-letnega  domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu  je preizkus alkohliziranosti pokazal 0,90 mg/l alkohola, vozil pa je neregistriran osebni avtomobil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje.
–  v  Kopru  ,

15. 4. 2023:

Ob  22.52 uri je ReCO Koper obvestil OKC PU Koper, da je bil na pešpoti med Fieso in Piranom najden moški, ki naj bi bil podhlajen. Po trenutno zbranih obvestilih  naj bi 47-letni moški doma iz Pirana padel s čolna in priplaval do obale. Čoln so policisti Pomorske policijske postaje odvlekli na obalo v Piran,  moški pa je bil odpeljan v bolnico Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da  ni  bil  poškodovan  in  je  bil  čez  noč  zadržan  na opazovanju. Vse okoliščine  dogodka  policisti  še  ugotavljajo.  O  dogodku  je ReCO Koper obveščal URSP.

Policisti  so  imeli  v  noči  iz sobote na nedeljo v Kopru v postopku 51-letnega voznika, kateremu  so  zaradi preizkusa alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67mg/l alkohola, začasno  odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola in bodo napisali obdolžilni predlog.

Policisti  so v Kopru ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz  Ajdovščine,  kateremu  so  odredili  hitri  test  na  droge,  ki je bil pozitiven.  Prav  tako  mu  je  bil  odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.  Vozniku  so  začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje,  zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti  so v Luciji ustavili 52-letnega domačina, ki je osebni avtomobil vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, zato so mu vozilo zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

16. 4. 2023

Ob  18.02  uri je bil OKC PU Koper obveščen, da je moški pred bolnico Izola zabodel  varnostnika.  Policisti  so  na kraju ugotovili, da se je 61-letni moški  doma  iz Izole pred urgenco bolnice Izola sprl in stepel s 53-letnim varnostnikom  bolnice,  kateri  ga  je  predhodno  pospremil  iz  prostorov bolnice.  Med  pretepom  sta oba padla po tleh, moški pa je po tem z žepnim nožem  zabodel  varnostnika. Varnostnik je zadobil hude telesne poškodbe in ni  v življenjski nevarnosti, napadalec pa je bil lažje poškodovan. Moškega so  v  bolnici  oskrbeli,  nakar je bil odpuščen v domačo oskrbo. Policisti 61-letnika  vodijo  predkazenski  postopek  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.

Neznani  storilec  je  v  Bertokih  z  osebnega avtomobila ukradel obe reg. tablici KP93-77S.

Sorodni članki