Kronika: 15.05.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 s hujšimi poškodbami in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 7 intervencij.

Dopoldan so bili obveščeni iz SB Izola, da imajo na zdravljenju žensko, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 88-letna ženska stopila iz poslovnega objekta nasproti tržnice, kjer jo je oplazil voznik kombija pri vzvratni vožnji. 46-letni voznik ji je nudil pomoč in poklical reševalce. Sledi hitri postopek.

Ob 16.52 so bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Šmarski cesti, pri odcepu za Paderno. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 30-letni državljan Italije peljal z osebnim avtomobilom znamke BMW, hrvaške registracije, od Kopra proti Šmarjam. V desnem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno stran (preko dveh neprekinjenih ločilnih črt), kjer je trčil v osebni avtomobil 61-letne državljanke Italije, ki je pravilno vozila po svoji strani. Vozilo te je po trku odbilo v kovinsko varovalno ograjo in v osebni avtomobil, katerega je prav tako pravilno vozil 40-letni domačin, od Šmarij proti Kopru. 30-letni voznik je bil preizkušen s hitrim testom za droge, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled. Pri trčenju se je huje poškodovala 61-letna voznica, državljanka Italije, lažje sta se poškodovala tudi njena 32-letna sopotnica in 40-letni voznik. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323/1 čl. KZ-1). Ob 17. uri je bil promet urejen izmenično enosmerno, cesta je bila ponovno odprta ob 20.30.

Ob 19.45 je na Ferrarski v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti padel 49-letni motorist. Voznik se je huje poškodoval (zlom kolena), odpeljan je bil v SB Izola, izdali so mu plačilni nalog.

Včeraj je na območju PU Koper potekal poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, v katerem so sodelovali tudi delavni FURS, Inšpektorata RS za infrastrukturo ter DARS. Ugotovljenih je bilo 12 kršitev: 6 kršitev prekoračitve hitrosti, 3 kršitve pretežkih vozil, 2 kršitvi zakonodaje, ki predpisuje obvezne počitke mobilnih delavcev, ter ena vožnja voznika tovornega vozila pod vplivom alkohola 0,11 mg/l.

Sorodni članki