Kronika: 14.05.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 163 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 5 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 5 intervencij.

Na Tinjanu je nekdo vlomil v gradbeni kontejner, iz katerega je ukradel več kosov raznega električnega orodja (vrtalniki, žage, brusilke ipd.). Podjetje je oškodovano za približno 10.000 evrov.

Na Čevljarski v Kopru je nekdo vlomil v trgovino in ukradel menjalni denar.

Ob 15. uri je v Izoli 45-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v betonski zid ob hiši. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, sledi obdolžilni predlog.

Iz vasi v okolici Kopra smo bili poklicani na intervencijo, ker je doma razgrajal in grozil sin. 38-letnik je z nožema poskusil napasti tudi policiste, ki so prišli na kraj. Zoper osumljenca so zato uporabili prisilna sredstva, in sicer individualno telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Osumljen je storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po členu 299/III v zvezi z II. odstavkom KZ-1). Odrejeno mu je bilo pridržanje, postopki še potekajo.

V Luciji je 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila ob 2.30 preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki