Kronika: 14.09.2017

Ob 11.40 je 50-letni voznik iz okolice Ilirske Bistrice je pri Izoli z vozilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 75-letnik z okolice Izole. Povzročitelju je alkotest pokazal 1.12 mg/l, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V eni od trgovin v Postojni je nekdo ženski ukradel denarnico, v kateri je imela vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, bančno kartico in prometno dovoljenje za vozilo.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, od koder je odnesel več kosov zlatega nakita. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

Ob 20.37 smo prijeli obvestilo, da je v lokal v centru Kopra prišel moški, ki ma orožje in gorozi. Ob prihodu policistov na kraj je sicer lokal že zapustil, vendar z grožnjo, da se bo vrnil. Policisti so ga izsledili pred lokalom pri Prešernovem trgu, prav tako v centru mesta. Ugotovili so, da je 26-letni moški v lokalu kadil marihuano, zato ga je lastnik napotil iz lokala, ta pa mu je nazaj zagrozil. Kasneje se je vrnil v lokal in grozil s pretepom, v roki pa je imel nunčake. Ko so ga policisti izsledili, je bil pod očitnim vplivom alkohola in psihoaktivnih substanc. V postopku pa je ponovno začel groziti in, kljub ukazom, s tem ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in
miru.

V Kopru so na parkirišču s parkiranega osebnega avtomobila ukradli vsa štiri kolesa. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V noči s ponedeljka na torek (torej na 12. 10. 2017) so na Ulici VenaPilona v Kopru ukradli osebni avto BMW 318 D karavan, modre barve, letnik 2011, reg. št. KPBB-914, vreden 9000 evrov (spodaj na sliki).

Sorodni članki