Kronika 13.09.2017

V Pradah so vlomili v stanovanjsko hišo, od koder so lastnikom odnesli več kosov zlatnine. Oškodovani so za 5000 evrov.

Ob 13.28 je 44-letni voznik motornega kolesa znamke Harley Davidson, državljan Češke, peljal od Jelšan proti Ilirski Bistrici. Ker z motornim kolesom hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste (neprilagojen desni ovinek), stanju vozišča (mokro), vremenskim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim, je izgubil oblast nad krmilom in z vozilom trčil v obcestne robnike. Pri tem je sopotnica padla z motornega kolesa na travnato površino, voznik motornega kolesa pa je vozilo uspel zadržati na kolesih. Sopotnica je lažje poškodovana, vozniku pa sledi plačilni nalog.

Gostu v Škocjanskih jamah, državljanu Izraela, je nekdo ukradel denarnico s 4000 evri gotovine in bančno kartico. Pri Predjamskem gradu pa so državljanki Italije ukradli denarnico, v kateri je imela vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kreditno kartico, zdravstveno kartico, 500 evrov in 1200 kun.

V Sežani so vlomili v stanovansko hišo, iz katere so ukradli več kosov zlatnine, v vrednosti približno 2500 evrov, in 750 evrov gotovine.

Danes dopoldan so policisti na mejnem prehodu Sočerga pri državljanu Italije našli 16,04 g hašiša in 1 g marihuane. Uveden je bil hitri postopek.

Sorodni članki