Kronika: 13.07.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev. Obravnavali  so  11  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 2 z lažjimi poškodbami,  zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome  in  4  tatvine,  zaradi  kršitev  javnega  reda so intervenirali v 3 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih urah obravnavali 20 nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj  smo  ob  6.  uri  dobili  obvestilo,  da  11 metrov dolgo plovilo v Strunjanu  zaradi  močnega  vetra  nosi  proti  skalam.  Policisti  Postaje pomorske  policije  so s plovilom jadrnico kmalu našli, dostop do nje pa je bil  zelo  težek,  tako  zaradi  vetrov  kot  tudi  zaradi  plitkega  morja (približno pet metrov od obale). Policisti so se uspeli približati jadrnici do  te  mere,  da  so  jo  privezali  na  svoje  plovilo. V nadaljevanju so poskušali jadrnico odvleči v globljo vodo, vendar se je vrv utrgala, saj je jadrnica  nasedla.  Zatem  je 47-letnemu voditelju jarnice uspelo, da se je privezal na bojo. Poškodovan ni bil nihče.

Dopoldan je v Portorožu državljanka Francije izgubila nadzor nad kolesom in padla.  Pri tem se je lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Popoldan  je  merilnik  hitrosti  pred  predorom  Kastelec vozniku osebnega avtomobila (40-letni državljan Madžarske) izmeril hitrost 157 km/h. Izrekli so mu globo.

V  izolski  marini  je  nekdo s plovila ukradel pomožni motor znamke Yamaha 2,49 kW, vreden 1000 evrov.

Na  Šaredu  so vlomili v stanovanjsko hišo in pregledali prostore. Lastniki še ugotavljajo, če so jim kaj ukradli.

Ob  18.50  je  v  Ankaranu  z  mopedom padla 14-letnica in se pri tem lažje poškodovala. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so ji vozilo zasegli, sledi pa še hitri postopek za starše.

V  Kopru je nekdo vlomil v hišo. Lastnikom je ukradel gotovino, zlatnino in ročne ure.

Ob  7.36 je 48-letna voznica osebnega avtomobila peljala od Portoroža proti Piranu.  Želela  je  polkrožno  obrniti, pri tem pa je v bok njenega vozila trčila  29-letna  voznica  motornega  kolesa,  ki  je  vozila  na prekratki varnosti  razdalji  in ni zmanjšala hitrosti oz. ustavila, da bi preprečila trčenje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Sorodni članki