Kronika: 13.03.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 137 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 371 klicev. Obravnavali so  25  prometnih  nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi,  zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 80 nezakonitih prehodov državne meje.

10. 3.

Ob  12.  uri  nas  je poklicala občanka in rekla, da je na Dolinski v Kopru fant,  ki  se  čudno  vede  in  hodi  okrog vozil. Policisti so ga na kraju izsledili in ugotovili, da je risal po elektro omarici. Ko jih je zagledal, je  pobegnil  s  kolesom  med  vrstne  hiše,  vendar  so  ga kmalu prijeli. 22-letnemu  Ljubljančanu  so  izdali plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru (grafitiranje) ter cestno-prometnih predpisov.

Popoldan  so  pri  Bertokih 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  0,83  mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  19.56  smo  bili  obveščeni,  da  pred  trgovskim  centrom v Kopru leži pretepen  moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so z njim v lokalu prišli v  spor trije neznanci. Eden od njih je 45-letnika udaril v glavo, nakar so pobegnili.  45-letnik  je  bil  nekaj  časa  v nezavesti, odpeljan je bil v bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da nima poškodb. Storilca še iščejo.

11. 3.

Ob  1.  uri  je  v  izolski  lokal hotel vstopiti pijan moški. Ker so mu to varnostniki  hoteli  preprečiti,  se je začel nedostojno vesti, varnostnike žaliti   in   jim  groziti.  Policisti  so  45-letnemu  kršitelju  odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ponoči  je  nekdo v Kopru s plačljivega parkirišča ukradel osebni avtomobil znamke  Fiat,  tip  500, registrskih številk KPJE-282, zelene barve, vreden 6000 evrov.

12. 3.

Ob  3.17 so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 43-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0.93 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob  3.20 so v Kopru odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0.93 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

V  Piranu je nekdo vlomil v osebni avtomobil. Lastniku je ukradel gotovino, sončna očala Rayban, laserski merilnik in osebne dokumente.

13. 3.

Ob  3.25  so policisti v Bertokih ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 16-letni  Koprčan.  V avtomobilu je imel skuter Piaggio ZIP, za katerega se je  ugotovilo,  da  je  bil  oktobra  2022  ukraden v Italiji. Skuter so mu zasegli, sledita obdolžilni predlog in kazenska ovadba za prikrivanje.

V Portorožu je nekdo vlomil v avtopralnico in ukradel nekaj denarja.

Ob  9.57  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči pri bivšem mejnem prehodu Škofije,  na  hitri  cesti  proti  Italiji.  Po  prvih podatkih je 49-letna voznica  s  kombijem  zaradi  nepravilnega  premika  z  vozilom  zaprla pot 37-letni  voznici  osebnega  avtomobila  (se  ni prepričala, če lahko varno zavije).

Takoj zatem, ob 10.15, je bila v bližini še ena prometna nesreča z udeležbo osebnega  avtomobila  in  motorja,  in  sicer na stari cesti, pri bencinski črpalki.  Voznik  osebnega  avtomobila je vozil vzvratno in pri tem trčil v motorista, s katerega je padla potnica in se poškodovala. Natančne  okoliščine  obeh  nesreč  se  še ugotavljajo, prav tako še čakamo podatke o teži poškodb.

Sorodni članki