Kronika: 13.02.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 130 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 346 klicev. Obravnavali so  40  prometnih  nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi  poškodbami,  zasegli  so  4  vozila.  S  področja kriminalitete so obravnavali  2  vloma  in  8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 152 nezakonitih prehodov državne meje.

10. 2. 2023

Ob  14.30  so  v  predoru  Kastelec zaznali prekoračitev hitrosti. 33-letni  državljan  Hrvaške je z osebnim avtomobilom peljal 177 km/h. Ustavili so ga na  Dragonji,  izdali  so mu plačilni nalog zaradi prekoračitve hitrosti in kar ni imel obvezne zimske opreme. Globo je poravnal.

Policisti   so   obravnavali   kaznivi   dejanji  nasilništvo  in  grožnja. Ugotovljeno je bilo, da je v Kopru moški grozil ženski z nožem, jo pretepel in  jo  lažje  poškodoval.  Uspela  je  pobegniti. Po zaključenih postopkih nasilnežu sledi kazenska ovadba.

11. 2. 2023

V   Stepanih  so  s  strehe  kontejnerja  ukradli  štiri  sončne  panele  s pripadajočo  napeljavo in šest solarnih akumulatorjev. Lastnik je oškodovan za 3000 evrov.

12. 2. 2023

Ob  2.10 so policisti v Luciji ustavljali osebni avtomobil, ki ni upošteval znakov  za  zaustavitev. Vozilo se je zatem ustavilo (na cesto proti Seči), voznik pa je pobegnil, vendar so ga kmalu izsledili. 39-letniku so odredili preizkus  alkoholiziranosti,  ki  ga  je  odklonil,  odrejeno  mu  je  bilo pridržanje.  Izdan  mu  je  bil plačilni nalog za več kršitev in obdolžilni predlog.  V  postopek  se  je  vmešal  še 28-letni sopotnik, za katerega so zaradi  varne  izvedbe  postopka policisti uporabili sredstva za vklepanje, zatem pa so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Popoldan  smo  bili  obveščeni,  da je v Portorožu padla s kolesom 52-letna ženska.  Ker  je  močno  zavrla,  je  padla  preko krmila kolesa in se huje poškodovala (izpah rame).

V  Piranu  je popoldan 42-letni voznik motornega kolesa vozil 66 km/h, kjer je omejitev 30 km/h. Ker mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, so mu motor zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V  Portorožu  so  popoldan  odredili  izredni tehnični pregled za moped, za katerega  so posumili, da je predelan. V kolikor se potrdi predelava, sledi obdolžilni predlog.

Ob  20. uri sta pred lokalom v Piranu razgrajala moška. Eden od njiju se ni hotel umiriti, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Sorodni članki