Kronika: 11.09.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 240 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 588 klicev. Obravnavali so 52 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 15 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 23 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 64 nezakonitih prehodov državne meje.  

8. 9.

V Izoli so zasegli moped 27-letniku, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 je v Kopru 80-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugo vozilo. Poškodovanih ni bilo, povzročitelju pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,76 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Ankaranski v Kopru je nekdo ukradel priklenjen električni skiro znamke Xiaomi, vreden 400 evrov.

Na Vojkovem nabrežju v Kopru pa je nekdo iz kolesarnice ukradel zaklenjeno kolo KTM, sivo zelene barve, vredno 1000 evrov.

V garažni hiši trgovskega centra v Kopru je nekdo poškodoval tri vozila. Na vseh treh je z ostrim predmetom poškodoval pnevmatiko. Lastniki so oškodovani za 100 oziroma 150 evrov.

9. 9.

Ob 7.59 je v Izoli zagorela hiša. Po pogašenem požaru je bil opravljen ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da je začelo goreti v kuhinji, po prižganem plinskem gorilcu. Najprej je lastnik poskušal pogasiti, zatem sta s partnerko zapustila hišo, nato pa je plinska jeklenka eksplodirala. Oba sta lažje poškodovana (opekline). Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 9.30 je v Klancu pri Kozini padel motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. 65-letni voznik motorja je z vozilom zadel v robnik in padel, pri tem pa se je lažje poškodovala sopotnica. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 9.32 je 71-letna državljanka ZDA peljala motorno kolo po glavni cesti od Srgašev proti Kopru in v nepreglednem desnem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom vozila trčila v osebni avtomobil. Po trčenju je padla in se lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog.

Na Dantejevi v Piranu je nekdo ukradel kolo znamke Muddyfox, tip Colossus 300, sivo rumene barve, vredno 490 evrov.

Popoldan je 56-letnik z mopedom peljal iz Portoroža proti Luciji, pri srečanju z drugim vozilom naglo zavrl in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter padel. Pri tem se je lažje poškodoval, izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjen osebni avtomobil Peugeot 206, reg. št. SG41-63C. V vozilu je bil tudi kontaktni ključ.

Ob 22.07 nas je poklical očividec in povedal, da na avtocesti (od Kopra proti Nanosu) pred njim vozilo močno vijuga. Policisti so izsledili 50-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,81 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

10. 9.

Ponoči je nekdo v Portorožu ukradel motorno kolo znamke Yamaha tricity 125, reg. št. PU 687RJ. Voznik je v ključavnici pustil kontaktni ključ ter odšel v lokal.

Ob 15. uri je varnostnik pri skladišču prodajalne v Kopru zadržal moškega, ki je imel pri sebi 26 steklenic piva, ukradenih iz skladišča. Podan je predlog za pregon 45-letnega storilca, predmeti so bili vrnjeni odgovorni osebi.  

V Kopru je ob 18.15 41-letni voznik z električnim skirojem na prehodu za pešce trčil v bok osebnega avtomobila, zatem pa padel in se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

11. 9.

Iz prodajalne v Portorožu so ukradli večjo količino parfumov, v vrednosti preko 2000 evrov. Policisti zbirajo obvestila.

Sorodni članki