Kronika: 11.08.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 192 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 6 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.  

Popoldan je zaposlenega v kampu v Ankaranu v gleženj ugriznil pes enega od gostov, državljana Italije. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog, sledi poročilo na UVHVVR.

V Gažonu se je ob 18.10 uri 66-letniku odpeljala prikolica z osebnega avtomobila. V tem je z nasprotne strani pravilno pripeljal 38-letni motorist in trčil v prikolico. Lažje poškodovanega so odpeljali v SB Izola, kršitelju pa so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 23.40 je v koprskem lokalu 48-letnik pod vplivom alkohola žalil osebje, se zvrnil in razbil šipo. Poškodovanega so odpeljali v SB Izola, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 2.30 je domačina v Izoli zbudilo, ko je slišal, da skuša nekdo preplezati v njegovo stanovanje v prvem nadstropju. Ko je zakričal, je moški pobegnil.

Ob 7.55 je 24-letni državljan Madžarske s tovornim vozilom, ker ni vozil po sredini prometnega pasu, trčil levo v odbojno ograjo. Pri tem je poškodoval rezervoar in po vozišču je iztekla nafta. Delavci Dara in gasilci so iztek nafte sanirali, cesta je bila ponovno odprta ob 10.38.

Spletni goljufi izkoriščajo poplave! Bodite pazljivi pri donacijah in spletnih nakupih

Storilci izkoriščajo pripravljenost ljudi, ki želijo pomagati tistim, ki so v stiski zaradi nedavnih poplav in plazov. Zato opozarjamo na različne oblike goljufij, ki se lahko pojavijo tudi na spletu. Spletni goljufi so izjemno inovativni: nenehno spremljajo družbene in naravne razmere ter jih uporabijo pri izvrševanju novih oblik goljufij. To storijo tako, da si izmislijo različne scenarije, vse z namenom, da bi od tega imeli premoženjsko korist.

Več informacij na:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119503-spletni-goljufi-izkoriscajo-poplave-bodite-pazljivi-pri-donacijah-in-spletnih-nakupih

Sorodni članki