Kronika: 10.05.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 114 klicev. Obravnavali  so  21  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 5 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih  urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan  so  policisti  v  Dekanih  prijeli  osumljenega kaznivega dejanja tatvine,  55-letnega  moškega  s  Kočevskega.  V  vozilu  je imel kable, ki izvirajo iz tatvine. Sledi mu kazenska ovadba.

Popoldan  je na parkirišču pri Bonifiki v Kopru mladoletnik z mopedom trčil v  vozilo  prijavitelja.  17-letnik  je  z mopedom padel, moped je drsel in trčil v osebni avtomobil. Pri padcu se je voznik lažje poškodoval, sledi mu obdolžilni predlog, očetu pa plačilni nalog (po ZOZP 46 člen).

V Pradah je ob 1.20 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti  pokazal rezultat 0.73 mg/l. Ker se s tem ni strinjal, je bil odrejen še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Danes  so  policisti  ob  9.30  pri  Črnotičah ustavili osebni avtomobil VW Passat,  hrvaške registracije, ki ga je vozil 49-letni državljan Latvije. V vozilu  je  bilo  še  5  državljanov  Turčije,  ki  so v Slovenijo vstopili nezakonito. Postopki še potekajo.

Sorodni članki