Kronika: 10.02.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 155 klicev. Obravnavali  so  6  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 z lažjimi telesnimi  poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 2 poškodovanji tuje stvari in kaznivo dejanje grožnje. Zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji. V  zadnjih  24ih  urah  smo  na območju PU Koper obravnavali 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda meje.

Ponoči  je  neznani  storilec iz tovornega vozila in traktorja, ki sta bila parkirana  na  gradbišču  pri Črnem Kalu, odtujil skupno 700 litrov goriva. Podjetje je oškodovano za 1.300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob  18.34 so policisti v Portorožu mladoletni osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Piranski  policisti  so ob 23.51 posredovali v Luciji, kjer je v stanovanju glasbo preglasno predvajala 44-letna ženska. Policisti so ji zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V  križišču  za  Petrinje  je  danes  ob  3.46 prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo.  Policisti  so  z  ogledom  ugotovili, da je 18-letni voznik, zaradi  neprilagojene  hitrosti  zapeljal  izven cestišča, pri tem pa se je vozilo  prevrnilo na bok. Voznik in 17-letna sopotnica sta se pri tem lažje telesno poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Sorodni članki