Kronika: 09.02.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 48ih urah intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 291 klicev. Obravnavali  so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi telesnimi  poškodbami.  Zasegli  so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali  4 tatvine, 3 vlome in poskus vloma, goljufijo, kaznivo dejanje grožnje in nasilništvo. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij. V  zadnjih  48ih  urah  smo  na območju PU Koper obravnavali 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda meje.

Torek, 7. 2. 2023

V  zadnjem  tednu  dni  je  neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Parecagu.  Pri poskusu vloma je na stavbnem pohištvu povzročil za približno 2.000 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

Neznani  storilec je od sobote dalje, na Cesti na Markovec v Kopru, odtujil moped  Tomos Flexer, temno modre barve, reg. št. KP 6P-D6 in s tem lastnika oškodoval za 350 evrov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Ob  13.40  so  prometni  policisti pred predorom Dekani obravnavali voznika tovornega  vozila,  ki je na prikolici prevažal več kombiniranih vozil. Ker je  bil  naložen tovor previsok so policisti vozniku, državljanu Poljske in podjetju za katerega je vozil, izdali plačilni nalog.

Popoldan  je  neznani  storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Ankaranu in iz notranjosti  odtujil  za  1.000  evrov  zlatnine  in  dve  bančni  kartici. Opravljen je bil ogled, sledi kazenska ovadba.

Malo  pred  19.  uro  smo  bili  obveščeni  o  požaru na območju Rakitovca. Policisti  so  z  ogledom  in  zbiranjem obvestil ugotovili, da je 40-letni moški  iz  območja  Ljubljane,  v naravo odvrgel cigaretni ogorek ter s tem povzročil večji travniški požar. Po prvih podatkih je zgorelo približno 100ha  trave  in nizke podrasti. Na kraju je posredovalo več kot 100 gasilcev, tudi  iz  območja  Hrvaške.  Policisti  nadaljujejo  zbiranjem obvestil, po končani preiskavi pa bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 23.41 so policisti na Šmarski cesti v Kopru ustavili 45-letnega moškega, ki  mu  je alkotest pokazal rezultat 0,62 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja  vožnja  in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Izoli je bil ob 23.55 ustavljen 42-letni moški, ki mu je alkotest pokazal rezultat  0,74  mg/l.  Prepovedana  mu  je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.


Sreda, 8. 2. 2023

Ob  2.12  je  moški  v  Strunjanu  vlomil  v avtomat za prigrizke in hladne napitke.  Pri  pregledu  okolice  so  policisti  nato  ob 2.50, v Portorožu izsledili  42-letnega  moškega, ki je imel pri sebi več odtujenih artiklov, ki  so  izvirali  iz  kaznivega dejanja in mu jih zasegli. Zaradi kaznivega dejanja velike tatvine bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Ob 2.20 je bil na Šmarski cesti v Kopru ustavljen 40-letni voznik, ki mu je alkotest  pokazal rezultat 0,82 mg/l. Ker se z rezultatom ni strinjal mu je bil  odrejen strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Vozniku je bilo odvzeto  vozniško  dovoljenje  in  odrejeno pridržanje. Sledi še obdolžilni predlog.

Na  Belokriški  cesti  v Portorožu je bil ob 23.04 ustavljen voznik64-letni moški, ki je vozil vinjen. Rezultat alkotesta je bil 0,74 mg/l. Prepovedana mu  je  bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  23.12  so  policisti  posredovali  zaradi  pretepa v enem od gostinskih lokalov  v  Kopru.  Zoper  tri  moške bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Četrtek, 9. 2. 2023

Ob 1.20 so policisti v Portorožu mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki