Kronika: 09.10.2017

6. 10.

Ob 23.11 so v Izoli policisti ustavili 14-letnega voznika motrnega kolesa iz Kopra. Vozilo ni registrirano, voznik pa ne posreduje vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, zato so ga zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

7. 10.

Pri Parcagu je nekdo vlomil v zidan objekt, od koder je odnesel razno orodje (motorno žago znamke Husqvarna z dolžino meča 70 cm, motorno žago znamke Makitta z dolžino meča 30 cm, 40 litrov nafte in vodno črpalko znamke Farmer 200), alkohol in 40 litrov dizla. Lastnik je oškodovan za približno 1500 evrov.  V nadaljevanju je neznani storilec vlomil še v drugi zidan objekt, od koder je ukradel bakreni pokrov za kotel žaganja kuhe in bakreno cev, ki povezuje kotel s hladilnikom, s tem pa oškodoval lastnika za približno 2000 evrov.

Nekdo je na Formavivi pri Seči vlomil v objekt in odnesel za približno 12.000 evrov raznega orodja za kiparjenje (vrtalni, rezalniki, električni koluti…).

V Seči, v kanalu Sv. Jerneja, je nekdo vlomil v dve plovili. Iz gliserja so odnesli akumulator, z drugega čolna pa več ribiških palic ter razne ribiške opreme, v vrednosti 6000 evrov.

8. 10.

Ob 3.39 nas je poklical Koprčan in prijavil, da so mu na Škofijah ukradli vozilo R Laguna, letnik 2007. Policisti so na kraju takoj našli vozilo, pa tudi lastnika, ki je bil pod vplivom alkohola. Čez slabo uro so ga ustavili z vozilom v Bertokih, kjer mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.33 smo dobili obvestilo očividca, da v Portorožu nevarno prehiteva osebni avto VW Passat. Policisti so ustavili 56-letnega Ljubljančana, kateremu je alkotest pokazal 0,55 mg alkohola v litru izdihanega. Izdali so mu plačilni nalog za prometne prekrške, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

9. 10.

V Piranu je nekdo razbil vrata trgovine in ukradel izkupiček. Škode je za 1000 evrov.

Na Krasu, med Matavunom in Škofljami, je nekdo ponoči ukradel tam pakriran delovni stroj Caterpillar CAT 438D, letnik 2001, s kopalno žlico premera 60, vreden 7000 evrov.

Zasegi prepovedane droge

V zadnjem vikendu so policisti na mejnem prehodu Sočerga državljanoma Nemčije zasegli nekaj tablet ekstazi in pivnike LSD, na Starodu dvakrat konopljo (državljanu Švice in državljanu Portugalske), v Luciji slovenskima državljanoma dvakrat konopljo, v Izoli konopljo, na mejnem prehodu Jelšane državljanu Avstrije konopljo, v Kubedu pa so našli približno 20 sadik konoplje. V Sežani so policisti državljanki Italije zasegli PVC zavojček, v
katerem je bilo 18 grudic zelene barve – opravljen preliminarni test je pokazal, da gre za prepovedano drogo ekstazi.

Sorodni članki