Kronika: 07.11.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 191 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 624 klicev. Obravnavali  so  19  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 4 z lažjimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S  področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin, 6 vlomov, 2 poškodovanji tuje stvari in 2 kaznivi dejanji nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij.

Petek, 4. 11. 2022

V noči na petek je neznani storile vlomil v trgovino v Kopru iz notranjosti odtujil blagajniški minimum. Opravljen je bil ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob  10.28  je  v  Kopru,  45-letna  voznica osebnega avtomobila spregledala 39-letnega  mopedista in z zadnjim delom vozila trčila vanj. Moški je padel po  tleh  in  se  pri  tem  lažje  telesno  poškodoval.  Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Pri  štetju  dnevnih izkupičkov so v eni od koprskih bank odkrili ponarejen bankovec  za  500 evrov. Policisti so ga zasegli, sledi preiskava, zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V  Luciji so policisti ob 21. uri ustavili 49-letnega moškega, ki je osebni avtomobil  vozil brez vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da vozilo ni registrirano, zato mu je bilo zaseženo. Zoper moškega bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Zaradi  zaščite  žrtve  kaznivega  dejanja  nasilja  v  družini so piranski policisti  nasilnemu moškemu izrekli prepoved približevanja. Zoper njega bo podana tudi kazenska ovadba.

Ob  23.12  so koprski policisti intervenirali v enem od gostinskih lokalov, kjer  sta  se  sporekla  in  nato  še stepla 37-letni in 32-letni moški. Ob prihodu  policistov  na  kraj sta se pomirila, obema pa so policisti izdali plačilni nalog.

Sobota, 5. 11. 2022

Ob  4.  uri je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Portorožu, pri čemer  ga  je  zalotil  lastnik.  Vlomilec je lastniku zagrozil, zato mu je le-ta  izročil  70  evrov  gotovine  in ročno uro. Storilec je nato s kraja zbežal.  Policisti  so opravili ogled, o storilcu pa še poizvedujejo. Ko bo izsleden sledi kazenska ovadba.

Preko  noči  je  neznani storilec skozi okno vlomil v hišo v Predloki in iz notranjosti  odtujil nakit. Škode je za približno 5.000 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Pomorski  policisti so ob 11.40 iz morja rešili surferja. 18-letnika, ki ga je  zaradi  vetra odneslo na odprto, so policisti, nekoliko podhlajenega, s čolnom  prepeljali  do  Pirana.  Moški  pri  tem ni bil telesno poškodovan. Policisti bodo dogodek zabeležili v poročilo.

Ob 17.46 so policisti skupaj z gasilci vstopili v hišo v Pacugu, kjer so na tleh  našli onemoglega 88-letnega moškega. Za osebo so poskrbeli reševalci, ki  so  moškega odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, policisti pa so dogodek zabeležili v poročilo.

Prometni policisti so ob 23. uri na Črnem kalu ustavili 50-letnega moškega, ki  mu  je  alkotest  pokazal  rezultat  0,65  mg/l.  Moškemu  so  odredili pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Nedelja, 6. 11. 2022

Tekom vikenda je neznani storilec vlomil v poslovni prostor v Kopru in iz notranjosti odtujil približno 500 evrov gotovine. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V istem obdobju je bilo vlomljeno bilo tudi v vrtno lopo v Sečovljah, od koder je storilec odtujil različno vrtno orodje. Škode je za 450 evrov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Ob 4.45 je 24-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v Ospu zapeljal s ceste in se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Piranski policisti so ob 19.49 prijeli prijavo o kaznivem dejanju nasilja v družini. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila, zoper nasilnega partnerja pa bodo podali kazensko ovadbo.

Ponedeljek, 7. 11. 2022

Ob 0.24 so policisti zaradi glasne glasbe posredovali v zasebnem prostoru v Kopru. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so 27-letnemu moškemu izdali plačilni nalog.

Ilegalne Migracije

V zadnjem vikendu (od petka 3. 11.2022, od 6. ure, pa do danes, 7. 11. 2022, do 6. ure) so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 442 nedovoljenih prehodov državne meje. V petek so obravnavali 233 oseb, v soboto 102 osebi, v nedeljo pa 107 oseb. Danes do 6. ure zjutraj nismo obravnavali nobenega ilegalnega prehoda državne meje.

Sorodni članki