Kronika: 07.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 178 klicev. Obravnavali so  10  prometnih  nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s smrtnim  izidom. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 7 tatvin ter   1   ponarejanje  listin,  zaradi  kršitev  javnega  reda  je  bila  1 intervencija. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 195 ilegalnih prehodov državne meje.

V  preteklih sedmih mesecih je nekdo iz pomožnega objekta v Kortah ukradeno 7 plošč strešne kritine, vrednih 2500 evrov.

V  Kopru je 44-letnik vstopil v stanovanje 50-letne oškodovanke in se z njo najprej  začel pogovarjati. Zatem se je pričel razburjati in kričati, nakar jo  je  pretepel.  Vzel ji je tudi ključe stanovanja. Oškodovanki je uspelo pobegniti    iz   stanovanja.   Policisti   obravnavajo   kaznivo   dejanja izsiljevanja, tatvine in lahke telesne poškodbe.

Ob  19. uri je v Kopru padel 54-letni kolesar. Po prvih informacijah naj bi mu  kombi izsilil prednost, zatem pa odpeljal. Tudi v tem primeru policisti zbirajo obvestila.

Zvečer  so policisti v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 27-letnemu vozniku  osebnega avtomobila. Pokazal je rezultat 0,64 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom, mu je bil odrejen strokovni pregled v SB Izola.

Ob  1.20  so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 20-letnemu vozniku osebnega  avtomobila, ki je vijugal po vozišču. Pokazal je rezultat 0,81 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer  so policisti pri Mostičju ustavili kombi Mercedes sprinter, hrvaške registracije, ki ga je vozil 33-letni državljan Hrvaške. V vozilu je bilo 9 državljanov  Sirije,  ki  so  prišli  v  Slovenijo  nelegalno.  Postopki še potekajo.

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Ob  15. uri smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na lokalni cesti od Bivja  proti  Bertokom.  Trčila  sta  20-letni  voznik  motornega kolesa in 76-letni voznik električnega kolesa. Na kraju sta bili preiskovalna sodnica in tožilka, na kraj je prišel tudi sodni izvedenec.

Z   zbiranjem  obvestil  in  z  ogledom  kraja  prometne  nesreče  je  bilo ugotovljeno,  da  je  voznik  kolesa  pripeljal po kolesarski poti iz smeri Dekanov,  ki  je  s  prometno signalizacijo označena kot neprednostna, in v križišču  zapeljal  na regionalno cesto proti Bertokom. Pri vključevanju ni spustil  mimo  voznika  motornega  kolesa,  ki je vozil proti Bivju. Voznik motornega  kolesa je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del kolesa. Pri trčenju je kolesarja odbilo v levo preko smernega vozišča v obcestni jarek, kjer  je  zaradi  poškodb  umrl,  motorist je po trčenju padel z motorja in poškodovan obležal. Motorno kolo se je odpeljalo naprej izven vozišča. Kolesar  je  na  kraju  umrl,  voznik motornega kolesa je bil odpeljan v SB Izola.  Za  kolesarja  je bila odrejena sodna obdukcija, za motorista pa je preiskovalna  sodnica  odredila  strokovni  pregled  za mamila, zdravila in alkohol.

Sorodni članki