Kronika: 06.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 66 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 161 klicev. Obravnavali so  11  prometnih  nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in 2 z lažjimi,  zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 222 ilegalnih prehodov državne meje.

Včeraj ob 6.15 je na Markovcu v Kopru 36-letni domačin z motornim kolesom s stranske   ceste  zapeljal  na  prednostno  in  pri  tem  izsilil  prednost 42-letnemu  vozniku  osebnega  avtomobila  iz  Kopra.  Motorist  se je huje poškodoval (zlom zapestja), izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj  dopoldan  so  policisti zaradi suma proizvodnje prepovedane droge v Škofijah opravili hišno preiskavo pri 29-letnemu domačinu. Zasegli so mu 13 sadik  prepovedane  droge  konoplja, puško šibernico, za katero ne poseduje dovoljenja,  ter  druge  predmete.  Zasežena  konoplja  je  bila poslana na analizo. Sledi mu kazenska ovadba, izveden bo tudi hitri postopek pa Zakonu o orožju.

V  Kopru  je  nekdo  ukradel odklenjeno kolo Catch 52, sive barve z napisom Nakamura, vredno 450 evrov.

Dopoldan  so na mejnem prehodu Dragonja policisti 38-letniku zasegli osebni avtomobil, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na  Cesti  na Markovec v Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel moško  gorsko  kolo  znamke  Specialized, črne barve, in gorsko kolo znamke Rambler.  Lastniki  so  oškodovani  za  1400  evrov.  Pri  ogledu  kraja so policisti   ugotovili,  da  je  bilo  vlomljeno  v  štiri  kleti.  Zbiranje informacij še poteka.

Ob  14.  uri  so  na  Ferrarski v Kopru ustavili motorno kolo znamke Gilera Runner,   brez  registrskih  številk  in  z  odstranjeno  številko  šasije. 17-letnik  je med postopkom pobegnil, vendar mu je med begom  spodrsnilo in je  padel,  policisti  pa  so  zoper  njega  uporabila prisilna sredstva za vezanje  in  vklepanje.  Ugotavlja  se  lastništvo vozila, sledi obdolžilni predlog zaradi kršitev ZJRM in ZPrCP.

Ob 10. uri so policisti med Movražem in Gračiščem ustavili osebni avtomobil Ford  karavan,  italijanskih  registrskih  tablic,  ki ga je vozil 42-letni državljan  Gruzije,  v  vozilu  pa  je bilo še 5 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Ob  22.  uri  so  od Rižane proti Črnemu kalu zaustavljali osebni avtomobil Chrysler  Grand Voyager, švedske registracije. Voznik je ustavili vozilo in pobegnil,  v  avtomobilu  pa  je  ostalo  8  oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno.  Policisti  so  takoj  postavili  zasede  in  v Stepanih prijeli 28-letnega državljana Iraka, z urejenim statusom begunca v Nemčiji.

Ob  2.30 so na Pomjanu prijeli 13 ilegalnih migrantov (12 državljanov Iraka in  1  državljana  Albanije).  Z  zbiranjem  obvestil  so  ugotovili, da je 18-letni državljan Albanije vodič.

Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki