Kronika: 05.12.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 177-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 580 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje poškodovana, dve prometni nesreči v katerih sta bili 2 osebi lažje telesno poškodovanih, 28 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov, 5 tatvin, 3 poškodovanja tuje stvari, ter po eno goljufijo in grožnje. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 23-krat, pri tem pa pridržali 4 kršitelje.

V   zadnjem  vikendu  so  policisti  na  območju  Policijske  uprave  Koper obravnavali 147 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

2.12.2022:
V Kopru na Cesti na Markovec je neznani mlajši moški, oblečen v črno majico s  črno kapuco na glavi od zadaj pristopil do 77-letne ženske doma iz Kopra in  ji  iz  hoduljice  ukradel žensko torbico jeans modre barve v kateri je imela  dokumente, telefon in 150 EUR gotovine. Po dejanju je zbežal v smeri Ceste  na  Markovec  nad  blokom. Policisti kaznivo dejanje obravnavajo kot drzno tatvino.

Ob 10.50 uri so policisti posredovali v poslovnem prostoru v Kopru, kjer je javni red in mir kršil  34-letni  moški  doma  iz  okolice Kopra, ki je bil pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Slednji je brez razloga udaril mimoidočega 21-letnega  moškega  doma  iz  okolice  Kopra.  34-letnik  je  kljub  ukazu policistov   s  kršitvijo  nadaljeval,  zato  so  policisti  zanj  odredili pridržanje.  Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 6/2, 7/1 in 22/1 ZJRM-1.

Policisti  so  v  Bertokih ustavili 27-letnega voznika OA doma iz Kopra. Vozniku  so  odredili  preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola.

V Strunjanu so ustavili 43-letnega voznika OA doma iz Izole, kateremu  so  odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,78 mg/l
alkohola. Obema  voznikoma  je  bilo  odvzeto  VD,  prav tako za oba sledi obdolžilni predlog.

V  Kopru  so  policisti  18-letnici zasegli ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci rjavo-zelene barve, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

3.12.2022:
V  okolici  Kopra  je  neznani  storilec  vlomil  v  stanovanjsko hišo last 42-letnika, iz katere je ukradel zlatnino in gotovino.

V  Portorožu  je  neznani  storilec iz osebnega avtomobila ukradel obe reg. tablici  CE  UN-059.  Vse,  ki  bi  reg.  tablici kje opazili naprošamo, da pokličejo na tel. št. 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V  Bertokih  so  policisti  ustavili  32-letnega  voznika  neregistriranega osebnega  avtomobila,  doma  iz Kopra. Pri kontroli so ugotovili, da vozi v času  veljavnega  ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, vozilo pa je  odjavljeno  iz  prometa.  Vozilo  so  mu  policisti zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 18.50 so policisti posredovali v Kopru pred enim od lokalov, kjer je javni red in mir kršil  34-letnik  doma  iz  okolice  Kopra.  Policisti  so ugotovili, da je 34-letnik  pod  vidnim vplivom alkohola prišel v spor s skupino oseb, ki ga je opozorila na nekulturno obnašanje do neznane starejše ženske, pri tem pa je  kršitelj  na  enega  od  moških v skupini pričel kričati ga zmerjati in odrivati,  ko  so hoteli slednji kraj zapustiti pa je v tla pred njih vrgel steklenico,  začel  hoditi  za  njimi  in  kričal  na njih. Ob posredovanju policistov  je  34-letnik  s kršitvami nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.  Izdan  mu  je  bil  plačilni  nalog po členih 6/1, 7/1 in 22/1  ZJRM-1.

V   Kopru   so  policisti  16-letniku  zasegli  manjšo  količino  posušenih rastlinskih delcev rjavo-zelene barve, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

4.12.2022:
V  okolici  Kopra je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, katero je pregledal in iz nje ukradel zlatnino.

Ob 19.20 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči v naselju Potok, v križišču  za  Sv.  Anton.  Policisti so ugotovili, da je 74-letni voznik OA doma  iz  okolice  Kopra vozil po lokalni cesti Potok – Sv. Anton in zaradi neprilagojene  hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ter zapeljal v obcestni jarek.  V  nesreči  je  bil  huje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom  odpeljan  v bolnico Izola. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom  alkohola,  saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,34 mg/l. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po členih 45/10 in 105/4-2 ZPrCP.

Policisti  so  na  Šmarski  cesti  ,  pri  odcepu  za  staro  Šmarsko cesto obravnavali  prometno  nesrečo  z  materialno  škodo  v  kateri  je bil sam udeležen  46-letni  voznik osebnega avtomobila doma iz Kopra. Voznik je pri zavijanju  v desno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in  trčil  v  sredinski  otok  s prometnim znakom, od tam pa ga je odbilo v obcestni  jarek.  Odrejen  mu  je  bil  alkotest,  ki  je pokazal 0.63 mg/l alkohola.  Za  voznika  je  bilo  odrejeno  pridržanje, sledi še obdolžilni predlog.

Policisti  so posredovali v stanovanju v Kopru, kjer je 50-letni moški doma kršil javni red in mir s tem, da je kričal in zmerjal 46-etno zunajzakonsko partnerico. Ker  ukaza  da  preneha  s  kršitvijo  ni  upošteval, je bilo zanj odrejeno pridržanje,  kršitelj pa je med postopkom žalil tudi policiste. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 6/4, 22/1 in 7/2 ZJRM-1.

Ob  22.20  uri  so  policisti posredovali v stanovanju v Kopru, kjer je javni red in mir kršila  33-letna  državljanka  Nemčije.  Ker  je  s  kršitvijo kljub ukazom policistov  nadaljevala, je bilo zoper njo odrejeno pridržanje. Izdan ji je bil plačilni nalog po členih 6/1, 6/2, 7/2 in 22/1 ZJRM-1 ter 147/2 ZTuj-2.

Sorodni članki