Kronika: 01.12.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 50 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 118 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali  1  vlom  in 1 roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 47 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Kopru so ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil  hitri  test  za  droge  pozitiven na kanabis. Odrejen je bil strokovni pregled.

Popoldan  je  v  eni  od  koprskih trgovin 41-letnik vzel artikel, zatem pa odšel  mimo blagajne ne da bi plačal. Pri tem ga je ustavila varnostnica, s katero pa ni želel sodelovati in je večkrat zamahnil proti njej. V to se je vmešal  še  40-letni  moški,  ki  se  je  z  osumljenim  pričel  pretepati. Varnostnica  ju je poskušala ločiti. Po prihodu policistov in zdravnikov na kraj, so odpeljali na pregled v SB Izola varnostnico in 41-letnika. Moškima so  policisti  izdali  plačilni nalog, za 41-letnika pa sledi tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine.

Ponoči  so  v  Luciji  vlomili  v  več  poslovnih prostorov (prodajalne) in odnesli   tako  prodajne  artikle  kot  tudi  gotovino.  Policisti  zbirajo obvestila.

Sorodni članki