Kronika: 04.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 62-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 206 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 6 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, 2 tatvini in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti
posredovali 5-krat.

V  javni ustanovi v okolici Kopra je neznani storilec  vlomil v 7 avtomatov za napitke, iz katerih je izvršil tatvino denarja.

Policisti  bodo  kazensko  ovadili 37-letno žensko doma iz Kopra, katero je pri tatvini štirih različnih alkoholnih pijač v skupni vrednosti 6,44 eur v eni od trgovin v Kopru prijela varnostnica trgovine.

V soboto so policisti v Portorožu ustavili 16-letnega voznika mopeda. Moped so  mu  zasegli  zaradi  suma,  da je predelan in odredili izredni tehnični pregled,  ki  je  bil opravljen v ponedeljek. Ugotovljeno je bilo, da moped dejansko presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog po čl. 18/6/1 ZMV-1.

Ponoči  je  bil  v  bližini  Sečovelj  ustavljen 40-letni voznik OA doma iz Hrvaške,  kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60  mg/l  alkohola,  Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zanj  pa  bo  po naročilu sodnice za prekrške napisan obdolžilni predlog po redni poti.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 59 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Sorodni članki