Kronika: 03.04.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 155 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 383 klicev. Obravnavali so  24  prometnih  nesreč z materialno škodo, 2 s hujšimi poškodbami in 1 z lažjimi  poškodbami,  zasegli  so  3  vozila.  S  področja kriminalitete so obravnavali  1  vlom  in  12 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

31. 3.

V Piranu je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je prostore, ukradel pa ni nič.

Zvečer  so  policisti  poostreno  nadzirali  promet. Odredili so več kot 80 preizkusov  alkoholiziranosti. Izdali so 4 plačilne naloge in en obdolžilni predlog.

1. 4.

Ob  3.  uri  so  v  Kopru  zasegli  osebni  avtomobil  38-letniku,  ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  3.20  so  v Kopru, na Kolodvorski, ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila,  kateremu  je preizkusa alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,80 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  8.50 je v Luciji voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 87-letnega  domačina. Ta se je lažje poškodoval, vendar je zdravniško pomoč odklonil. Vozniku sledi globa.

V Bertokih je nekdo iz odklenjenega kombija ukradel denarnico.

2. 4.

Dopoldan  smo  prejeli prijavo, da je na območju Grintavca nekdo nezakonito nastavil  past,  v  katero  se  je  ujela divja svinja. Lovski čuvaj je bil obveščen  in  je tudi prišel na kraj. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom  storitve kaznivega dejanja Nezakonit lov (po II. odstavku 342. člena KZ-1).

Ob  13.20  je pri Maliji padel 52-letni kolesar. Ugotovljeno je bilo, da ni prilagodil  hitrosti  in načina vožnje vremenskim razmeram, zato je izgubil oblast nad kolesom. Pri padcu se je huje poškodoval.

3. 4.

V Luciji je nekdo ukradel nezaklenjeno starejše gorsko kolo Battaglin, bele barve.

Sorodni članki