Koper dobil Center mladih

Danes je svoja vrata odprl Center mladih Koper, ki bo v prostorih nekdanjega MKC-ja na Gregorčičevi ulici 4 v Kopru mladim nudil široko paleto kakovostnih programov in kulturnih vsebin za vse okuse.

Z današnjim odprtjem Centra mladih Koper in predajo povsem prenovljenih prostorov v starem mestnem jedru, so mladi končno dobili odprt prostor za druženje, srečevanje in snovanje programov ter kulturnih vsebin, ki si jih sami najbolj želijo. Novo pridobitev, ki jo bodo konec tedna okronali tudi z dvema koncertnima večeroma – petkov večer bo v znamenju metalne glasbe, sobota pa bo rokovsko obarvana – so s svojo prisotnostjo počastili mnogi, tudi tisti, ki so na bili na začetku do novosti predvsem skeptični in niso verjeli, da bo center še naprej namenjen mladinski kulturi in programom. S toplimi besedami pa jo je pozdravil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je bil eden glavnih pobudnikov za vzpostavitev centra namenjenega izključno mladim in njihovim potrebam.

»Mladi imajo mnogo zamisli in potencialov, sedaj pa imajo tudi prostor, kjer jih bodo lahko uresničili,« je ob odprtju dejala vodja Centra mladih Koper Mojca Vojska, ki je tudi že napovedala številne dogodke in pojasnila, da so mnoge med njimi zasnovali nekdanji uporabniki prostorov na Gregorčičevi 4.

DSC_0406-370x278

Novi prostori – sveže vsebine

Mestna občina Koper se je po prevzemu prostorov nekdanjega Mladinsko kulturnega centra odločila za temeljito prenovo, saj so bili ti precej dotrajani, kar pa se je pokazalo šele ob njihovi izpraznitvi. Ker je bilo dejansko stanje ob primopredaji precej slabo, kljub temu, da je občina v infrastrukturo pred leti večkrat vlagala, se je v začetku leta tudi uradno začela temeljita prenova celotnega objekta. V okviru naložbe je občina obnovila streho in osrednji del objekta, ki je zajemal vhod, predprostor, osrednjo dvorano, kuhinjo, dve predavalnici, kurilnico in sanitarije, prostore v nadstropju, glasbeno delavnico in delno tudi dvorišče. Zamenjava zunanjega in dela notranjega stavbnega pohištva, ureditev vhodnega dela in učilnic, zamenjava talne keramike in druge talne obloge, popravilo kurilnice in klimata, prilagoditev ogrevalnega sistema in odzračevanja, pa tudi prenova elektroinštalacij so bili le del opravljenega dela v prostorih na Gregorčičevi ulici 4 v Kopru, kjer je bilo potrebno tudi obnoviti notranjo kanalizacijo, ki se je izkazala za neustrezno.

DSC_03741-370x278

Obnovi je sledila nabava osnovne opreme, kot so denimo zunanji in notranji stoli ter mize, pisarniška oprema, kuhinjski niz, računalniška ter druga elektro-oprema in ozvočenje, nekaj opreme pa je bilo tudi rabljene, a lepo ohranjene, zato jo je občina umestila v prenovljen objekt Centra mladih Koper.

VIR: e-Koper

Sorodni članki