Klubski maraton 16: Gašper Torkar, Noč

km16_fb_klub_go

Po dolgih letih se bo v Novi Gorici ponovno ustavil Klubski maraton Radia Študent. Najdaljša in najglasnejša klubska glasbena turneja po Sloveniji promovira najnovejše presežke domače alternativne glasbene produkcije, izpostavlja še neuveljavljene glasbene ustvarjalce in podpira njihove kreativne talente. Klubski maraton se letos že šestnajstič podaja višje od zvezd. V soboto, 8. oktobra, se bo karavana Klubskega maratona 2016 ustavila tudi na najzahodnejši in najmanjši lokaciji celotne poti, v CARINARNICI v Novi Gorici, kjer se bosta za pozornost publike borila dva “solista” – žuranja naveličani Gašper Torkar in žanrom nehvaležni mračnjaški Noč.

 Gašper Torkar

Mladi novomeščan, ki ustvarja bleščeče postrejverske ambiente in distorzirane lirske zvočne kulise, obnovljeno računalniško nostalgijo in bolj pridušene pulzirajoče klubske usedline.
Noč (Jan Brišar)

Iz gorenjskega podtalja se skozi mračnjaške meglice prebija suvereni blackmetalski enoosebnež, ki svoj črni brevir nemalokrat zaljša z ostružki obklubskih elektronskih strujanj.

Sorodni članki