V Izoli vstopajo v Veseli december

Še nekaj dni nas loči do decembra – najbolj prazničnega meseca v letu. V občini Izola bomo, podobno kot sosednje istrske občine, luči prižgali v petek, 1. decembra. Park Pietro Coppo bodo tudi letos popestrile skulpture z morskimi motivi, izdelane iz odpadnih materialov, s čimer želimo v občini spodbujati ponovno uporabo in poudariti pristnost obmorskega mesteca.  

Prižig luči naznanja praznično decembrsko dogajanje

prižigom luči bomo zakorakali v praznični december. Park Pietro Coppo bo v novoletni razsvetljavi zasijal v petek, 1. decembra, ob 17. uri. Tako kot vsako leto bodo lučke prižgali otroci in župan, mag. Igor Kolenc. Program bodo popestrili člani gledališča STEPS, glasbena animacija Duo Pingo, animirani Disneyjevi junaki in mladi glasbeni talenti šole Cirque. Že dan prej pa se bo začel Primorski pravljični festival, letos že osmič. Pravljično dogajanje za vse generacije bo potekalo vse do 14. decembra. Obiskovalci si bodo lahko ogledali gledališke predstave, predstavitve likovnih tehnik in uživali v kamišibaj gledališču in pripovedovanju. Za dozo smeha bo 2. decembra poskrbljeno z gledališko igro Županova Micka. Ob 20. uri bodo  v  kulturnem domu uprizorili komedijo znani slovenski igralci, med njimi Klemen Slakonja, Nina Valič, Janez Škof ter drugi. Miklavž bo otroke v Manziolijevi palači letos obiskal nekoliko prej, saj jih bo obdaril 3. decembra, ob 17. uri. Folkorno – plesni dogodek Festival istrskih pesmi in plesov pa se bo odvil še isti dan, ob 18. uri v kulturnem domu.  

Rudi Bučar, bo 7. decembra ob 20. uri nastopil na odru kulturnega doma. S svojo spremljevalno skupino Istrabend in gosti bo zaigral tako svoje uspešnice kot tudi skladbe z njegovega ravnokar izdanega albuma z naslovom Šentiment. Na odru se mu bodo pridružili tudi glasbeni gostje. Naslednja dva dneva bosta gledališki predstavi V pričakovanju božiča in Biuti end de bist, 12. decembra pa bo na odru mali strahec Bav bav v izvedbi gledališča STEPS. 13. decembra se bodo ob 19. uri predstavili izolski zbori v okviru dogodka Večer posvečen pesmi. Sledili bosta dve plesni predstavi in sicer se bo 15. decembra ob 19. uri predstavil KUD Erato s plesnopredstavo wEgo, 16. decembra pa KD Balerima, z novoletno plesno predstavo. V soboto, 16. decembra pa bo 18. uri dobrodelna prireditev Srce za srce, v organizaciji osnovne šole Vojke Šmuc in Društva za nenasilno komunikacijo. Vsi navedeni dogodki bodo v kulturnem domu.

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti bo 22. decembra proslava s Pihalnim orkestrom Izola v prostorih Osnovne šole Livade.  

Veseli december 

Dogajanje v okviru veselega decembra bo v parku Pietro Coppo vsak dan med 25. in 29. decembrom, s pričetkom ob 17. uri. Začelo se bo z obiskom Božička in škratov, sledil bo nastop Lee Sirk trio. 26. decembra se bodo predstavili talenti dveh osnovnošolskih in ene srednješolske rokerske skupine. Slišali pa bomo tudi izolskega reperja, ki ustvarja pod imenom DRILL. Otroke bosta zabavali maskoti Disneyjevih junakov. Naslednji dan bo naše najmlajše obiskal čarodej Roman Frelih, sledila pa bo glasbena zabava s skupino Trio Turn on Irish. Gledališko predstavo Mali polhec in njegov prvi Božič, nastop ženskega kvarteta Kresnice in koncert Igorja Lia si bodo obiskovalci ogledali 27. decembra, v petkovem popoldnevu pa bo glasbena animacija z Andrejo ŽupančičDJ Bolko ter maskoti Disneyevih junakov, ki bosta znova zabavali najmlajše. V času veselega decembra bo med 16. in 20. uro v parku tudi božično-novoletni sejem s ponudbo domačih izdelkov. Od 26. do 29. decembra pa Decembrska zmrzal na Ljubljanski ulici, od 20. ure naprej.

Božiček tudi na podeželju

Božiček se bo tudi letos 24. decembra s kočijo peljal po vseh krajih izolskega podeželja, s pričetkom ob 17. uri na Šaredu in zaključkom po 19. uri v Medoših. 

Slovo od Dedka Mraza in silvestrovanje

Predzadnji dan v letu bo na Manziolijevem trgu ob 18. uri prihod in slovo od Dedka Mraza skupaj z maskotami Dizneyjevih junakov. Sledil bo nastop dveh glasbenih skupin Klapa Isolana in Krkoč connection ter zaključek s skupino Ne me jugat. Na Manziolijevem trgu se bo odvilo tudi silvestrovanje, na katerem bo za zabavo poskrbela skupina Primorski fantje

Sorodni članki