Iz trgovine par ukradel za 284 evrov artiklov

KRONIKA – V nedeljo popoldne je varnostnik iz koprske trgovine prijavil tatvino različnega blaga. Peš je sledil neznanemu moškemu, nato pa ga je izgubil. Policisti so kmalu za tem izsledili moškega in žensko, ki sta ukradla za 284 evrov različnih artiklov. Sledi jima kazenska ovadba.

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel dva stara kovanca iz dobe Franca Jožefa. Lastniki so oškodovani za 450 evrov.

V petek ob 21.45 je 48-letna voznica v Šmarjah pri Kopru pri speljevanju s parkirišča z zadnjim delom trčila v parkirano vozilo 30-letnika. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odločno odklonila, nato pa je želela s kraja pobegniti. Odredili so ji pridržanje. Ker je policiste žalila in jih zmerjala, so ji izdali plačilni nalog, odvzeli so ji tudi vozniško dovoljenje in sledi ji obdolžilni predlog.

Policisti so v soboto ob 8. 30 v Divači ustavili dva avtomobila, oba Fiat Punto srbskih registrskih številk, za katera je bilo ugotovljeno, da sta bila ukradena v Italiji. Voznika, oba državljana Srbije (58 in 30 let stara), so pridržali, sledi jima kazenska ovadba.
fiat_punto_ukraden

Ob 11.17 so izolski policisti intervenirali v Izoli. 35-letni domačin je namreč pod vplivom alkohola grozil z nožem. Policisti so ga obvladali, zdravnik je odredil hospitalizacijo.

Ob 19.17 so bili policisti obveščeni, da iz Seče proti meji vozi osebni avto, ki vijuga in je nevaren za druge udeležence v prometu. Na mejnem prehodu so policisti ustavili 59-letnega državljana Hrvaške, kateremu je alkotest pokazal 0,71 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo ob 1.17 so italijanski varnostni organi obvestili slovenske kolege, da na nekdanjem mejnem prehodu Rabuiese ni ustavil voznik belega osebnega avtomobila, ki nadaljuje vožnjo proti Kopru. Policisti so ga ustavili na Bivju. 38-letni Koprčan je v postopku izročil aluminijasti zavitek, v katerem je bila rjava prašnata snov (sum na prepovedano drogo heroin), pri sovoznikovem sedežu je imel tudi gumijevko. Oboje so mu zasegli. Zoper njega sledi hitri postopek. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je zavrnil. Sledi mu še obdolžilni predlog.

Okrog 2. ure je državljan Makedonije pripeljal na počivališče Barje pri Ljubljani, smer Koper. Vozilo je parkiral na parkirišču in legel k počitku na zadnje sedeže, vozilo pa z notranje strani zaklenil. Do njegovega vozila je pristopil neznani moški, potrkal po strehi vozila in oškodovancu pokazal na zadnjo desno pnevmatiko. Pri tem ga je pozival naj izstopi iz vozila, kar je tudi storil. Odšel je do zadnje desne pnevmatike, kjer mu je neznani moški pokazal, da na ventilu pnevmatike nima pokrovčka. V tem času je do voznikovih vrat pristopil drugi neznani moški, ki je z vrat odtujil denarnico z vsebino. V denarnici je imel voznik italijansko osebno izkaznico, makedonsko osebno izkaznico, bančno kartico in gotovino v različnih valutah. Po dejanju sta neznanca stekla med parkirana tovorna vozila in se usedla v osebni avtomobil temnejše barve.

Sorodni članki