Iz hiše ukradli zlatnino, gotovino in pištolo

KRONIKA – V petek zvečer so policisti dobili prijavo, da je v Zgornjih Škofijah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel večjo količino zlatnine. Iz spalnice je ukradel leseno nočno omarico s kovinskim sefom, v katerem je bila shranjena pištola in ročna ura. Iz ženske torbice je ukradel gotovino. Lastnica je oškodovana za približno 10.000 evrov. Pol ure zatem so policisti pri Kozini ustavili sumljivo vozilo, ki ga je vozil 36-letnik z okolice Črnomlja, večkratni storilec kaznivih dejanj, z njim pa so bili še trije moški. V vozilu so imeli ukradeno zlatnino, uro in pištolo ter maskirne kape z izrezi za oči. Odvzeta jim je bila prostost. Sledi jim kazenska ovadba.

V petek ob 13.20 so izolski policisti na Južni cesti ustavili voznika kombija WV Multivan. Voznik, državljan Slovenije, nima prijavljenega bivališča in pri sebi ni imel nobenih dokumentov.

Za tablici na vozilu so ugotovili, da ne pripadata temu vozilu, ampak drugima dvema, ki pa sta že odjavljena iz prometa. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V noči na soboto ob 2.30 uri so policisti na avtocesti blizu Postojne odredili pridržanje 40-letnemu državljanu Albanije, ki je vozil osebni avto pod vplivom alkohola (0,66). Sodnik mu je izrekel kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Okoli polnoči sta se v lokalu v Planini sprla 24-letnik iz Ivanjega sela in 30-letnik iz Kranja. Mlajši je starejšega udaril, nato pa se je med policijskim postopkom nedostojno vedel in kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V noči na nedeljo je nekdo v Divači vlomil v transformatorsko postajo. Neznani storilec je v notranjosti izklopil varovalke ter v zemeljskih jaških odrezal tri bakrene zemeljske kable v skupni dolžini okoli 420 metrov. Odrezane kable je potegnil iz cevi in jih ukradel. S tem je podjetje po prvih podatkih oškodovano za od 5.000 do 10.000 evrov.

Ob 5.26 so policisti na Ankaranski cesti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila, 24-letnega državljana Albanije. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,61 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje in obveščena sodnica okrajnega sodišča. Sledi mu obdolžilni predlog.

V vasi pri Postojni je lastnica stanovanjske hiše ugotovila, da ji manjka zlat nakit v vrednosti približno 200 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

V eno od poslovnih stavb v Kopru je nekdo vlomil med vikendom. Razbili so stekla na hodnikih, ukradli gasilni aparat ter uničili posajene rože v koritih. Podjetje je oškodovano za 1000 evrov.

Nekdo je vlomil v prikolico pri Tinjanu in lastnikom povzročil za 700 evrov škode.

Sorodni članki