Dogodki in prireditve v Izoli – december 2014

DATUM KRAJ, URA PRIREDITEV
1.12. Mestna Knjižnica Izola, 16:30 Delavnica za odrasle: Izdelava antičnega nakita. Delavnica je za udeležence brezplačna, traja 2,5 uri. Udeležba je omejena na 10 sodelujočih. Delavnico bo vodila Snježana Karinja, arheologinja in muzejska svetovalka. Prijave so obvezne in se zbirajo na e-naslovu: vila.simonovzaliv@zrs.upr.si

Organizator: Mestna Knjižnica Izola, Borza znanja Izola, Univerza na Primorskem – ZRS, Inštitut za dediščino Sredozemlja

2.12. Mestna Knjižnica Izola,17.00 Torkova pravljična ura. Vsak torek se ob 17. uri v pravljični sobi Mestne knjižnice Izola − za vse otroke od dopolnjenega 4. leta starosti − prične potovanje v pravljično deželo.

Otroci naj s seboj prinesejo tudi copatke. Vstopnine ni.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

3.12. Sončna dvorana, 18.00 Ta veseli dan kulture. Predstavile se bodo gojenke šole Cirque, učenci 1. in 2. triade OŠ Livade z razstavo ilustracij na temo Moja najljubša pravljica.
Organizator: OI JSKD Izola, OŠ Livade, Občina Izola
3.12. Mestna Knjižnica Izola,19.00 Mizica pogrni se kulturno. Na Ta veseli dan kulture Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na učno uro kulturnega vedenja za mizo – Mizica pogrni se kulturno. Kako pripravimo pogrinjek za slavnostno večerjo, kako poteka sprejem gostov, kam in kako jih posedemo, kateri pribor uporabimo, kako nazdravimo, kako se za mizo kulturno pogovarjamo ter še druge male in velike značilnosti slavnostne večerje bo   predstavil Bogdan Orlič. Vstop je prost.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

4.12. Mestna Knjižnica Izola,19.00 Pravljične poti na vse strani. V okviru 5. primorskega pravljičnega festivala Mestna knjižnica Izola vabi na pravljični večer za odrasle Pravljične poti na vse strani z Ireno Cerar. Irena Cerar, pripovedovalka s posluhom za slovensko naravno in kulturno dediščino, se bo predstavila v pogovoru s pravljičarko Ivanko Učakar. Vstop je prost.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

4.12. Hotel Delfin, 20.00 Koncert Moškega pevskega zbora Jagodje Dobrava.

Organizator: Hotel Delfin, Mo PZ Jagodje Dobrava, OI, JSKD.zola, Občina Izola

5.12. Mestna Knjižnica Izola, 9.00 – 18.00 Miklavžev sejem. Mestna knjižnica Izola vabi na že tradicionalni Miklavžev sejem v knjižnici. Vabljeni k ogledu in nakupu izdelkov VDC IZOLA (dopoldan), Irene Eržen (popoldan), ter drugih ustvarjalcev.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

5.12. Manziolijeva palača, 10.00
  1. Primorski pravljični festival. Alica v čudežni deželi: otroška predstava v italijanskem jeziku. Ob 17.00 : Predstavitev koledarja OŠ Dante Alighieri in pravljice v slovenskem ter italijanskem jeziku.

Organizator:

5.12. Park Pietro Coppo, 17.00 Prižgimo luči. Tudi letos bo Park Pietro Coppo zažarel v pisanih barvah tisočerih novoletnih lučk. Tradicionalen prižig bo uvedel nastop Teatra Cizamo z žonglersko-animacijskih programom, ki bo razveselil tako otroke kot odrasle.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve Izola

5.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Zaključek projekta Primorci beremo 2014. Gost večera bo Marjan Tomšič. Ob zaključku projekta Primorci beremo 2014 Mestna knjižnica Izola vabi na pripovedovalski večer z gostom Marjanom Tomšičem. Zgodbe Marjana Tomšiča bosta pripovedovali Patricija Sosič Kobal in Aljoša Križ – LKD MARI O NET.TE . Ob sklenitvi večera bodo vsi, ki so s prebranimi petimi proznimi deli in eno pesniško zbirko projekt zaključili, prejeli priznanje in knjižno nagrado. Vstop je prost.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

5.12. Kulturni dom Izola, 20.00 Mali priročnik biznisa – od pizdeka do tajkuna. Gostovalo bo mestno gledališče Ptuj z monokomedijo. Vstopnina: 10 € v predprodaji, 13 € na dan prireditve.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve Izola

6.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Pravljična noč v knjižnici. Pravljice v slovenskem in v italijanskem jeziku bodo pripovedovale Katja Dellore, Marina Hrs, Patricija Sosič Kobal, Aljoša Križ in Ksenija Orel.

12 otrok starih od 6 do 9 let bo lahko na Pravljično noč v knjižnici tudi prespalo. Poskrbljeno bo za obrok hrane zvečer in zjutraj. Prijave za nočitev so obvezne in se zbirajo do vključno 5. decembra 2014, ob delavnikih med 9. in 15. uro, na tel.št.: (05) 6631-282. Pravljični noči sledi pravljično jutro v knjižnici. Zaključek bo v nedeljo ob 10. uri dopoldne. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

6.12. Kulturni dom Izola, 20.00 Koncert Žiga Rustja: Z moje perspektive. Vstop je prost.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve Izola

9.12. Mestna Knjižnica Izola, 18.00 Pravljično popoldne v knjižnici.

Ob 18.00 bosta Patricija Sosič Kobal in Aljoša Križ uprizorili animirano pripoved Kruhek je šel po svetu.

Ob 19.00 predstavitev pravljice Kruhek je šel po svetu in pogovor z avtorico knjige Tatjano Jamnik Pocajt. Pogovor z avtorico bo vodila Patricija Sosič Kobal. Vstopnine ni.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

9.12. Manziolijeva palača, 19.00 Predstavitev koledarja In arte e poesia 2015. Umetnike in pesnike bo predstavil kritik Enzo Santese. Prisotnim bo podarjen izvod koledarja.

Organizator: Comunita’ Autogestita della Nazionalita’ Italiana di Isola.

10.12. Vrtec Mavrica, 10.00
  1. Primorski pravljični festival. Animirana pripoved Kruhek gre po svetu.

Organizator: MKI Izola, Comunita’ autogestiva della nazionalita’ italiana di Isola, Jskd, Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve.

10.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Uspešno učenje z metodo Brainobrain. vabita na delavnici in predavanje: »Inovativni metodi učenja: V predavanju bo pojasnjeno, kako se lažje in hitreje učiti na zabaven način s konkretno učno snovjo.

PROGRAM BRAINOBRAIN razvija življenjske veščine s pomočjo abakusa in NLP tehnik. Pri otrocih razvija intelekt in osebnost, izboljša koncentracijo in olajša učenje. Razvija vizualizacijo, točnost, hitrost, voditeljske sposobnosti, spomin, večopravilnost, samozavest, sprejemanje odločitev. Predavale bodo Mojca Stojkovič, Suzana Husič in Nataša Škrinjar. Vstop je prost.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola, Borza znanja Izola v sodelovanju s Centrom za lažje učenje in življenje.

11.12. Vrtec Aquilone, 10.00
  1. Primorski pravljični festival. Animirana pripoved Kruhek gre po svetu.

Organizator: MKI Izola, Comunita’ autogestiva della nazionalita’ italiana di Isola, Jskd, Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve

12.12. Vrtec Mavrica, 10.00
  1. Primorski pravljični festival. Lutkovna predstava Muca Copatarica za najmlajše.

Organizator: MKI Izola, Comunita’ autogestiva della nazionalita’ italiana di Isola, Jskd, Občina Izola, Center za kulturo, šport in prireditve

12.12. PRIMSS, 15.00 – 18.00 Pričetek osnovnega usposabljanja za mediatorje. PRIMSS v mesecu decembru pričenja z novim ciklom 64- in 140-urnega usposabljanja za mediatorje. Prijave zbirajo do 10.12.2014. Več o usposabljanju je najti na www.primss.si.

Usposabljanje bo vodil Mišo Pušnik, mediator pri Zavodu RAKMO

Organizator: Primorsko svetovalno središče, PRIMSS

12.12. Kulturni dom, 18.00 Božiček prihaja. Nastopili bodo najmlajši pevci, mladi pevci in plesne skupine Italijanske skupnosti »Pasquale Besenghi degli Ughi« ter otroci OŠ Dante Alighieri in vrtca L’Aquilone.

 

12.12. Kulturni dom, 20.00
  1. Primorski pravljični festival. Pripovedovalski večer ljudskih zgodb z vseh koncev sveta (za odrasle).
12.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Radostno bivanje z jogo in ajurvedo. Predaval bo Amadio Bianchi, docent joge, hindujske filozofije in ajurvede. Rojen je  v majhni planinski vasici  v Italiji, tik ob švicarski meji. Danes živi in dela v Milanu, predava po Evropi in Ameriki, sodeluje  z revijami, časopisi in založniki, v zadnjih nekaj letih pa predvsem piše. Izdal  je več knjig, ki jih bo na predavanju tudi predstavil, na temo radosti bivanja, ajurvede in joga terapije. Predavanje bo v italijanskem jeziku. Vstop je prost.

Organizator: Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola

13.12. Mestna Knjižnica Izola, 09.00 Angelčki v pergamentni tehniki, ustvarjalna delavnica za odrasle. Pergamentna tehnika je ustvarjalna tehnika iz pergamentnega (paus) papirja. Na tokratni ustvarjalnici bomo izdelali angelčke. Delavnico bo vodila Nadja Šček. Delavnica bo trajala bo približno 3 ure in je za udeležence brezplačna. Udeležba je omejena na 10 sodelujočih. Prijavite se lahko osebno v pisarni Borze znanja Izola v Mestni knjižnici Izola ali na tel.št.: (05) 66-31-282.

Organizator: Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola

13.12. Kulturni dom, 17.00
  1. Primorski pravljični festival – Lutkovna predstava Ribič in njegova hčerka.

Soorganizator: MKI, CAN Isola, OI JSKD Izola, CKŠP, LKD, Mari o net.te, Občina Izola.

13.12. Kulturni dom, 19.30 Novoletni koncert MoPZ Izola z gosti: MePZ HAliaetum in ŽePZ Korte.

Soorganizator: MoPZ Izola, CKŠP, OI JSKD Izola, Občina Izola.

13.12. Hotel Delfin, 19.30. Koncert Moškega pevskega zbora Jagodje Dobrava.

Organizator: Hotel Delfin, Mo PZ Jagodje Dobrava, OI JSKD.zola, Občina Izola.

14.12. Kulturni dom, 18.00 Koncert: Complesso Bandistico Triestinissima, vodi: Ernesto Beacovich.

Organizator: CI DA Izola

16.12. Mestna Knjižnica Izola, 17.00 Pogumni tiger Mada, Skrivnost raka Roka. Mestna knjižnica Izola vabi otroke od četrtega (4) leta dalje na čisto posebno uro pravljic. Osnovnošolka ALIA KOZLOVIČ BAN, učenka 3. razreda OŠ Lucija – podružnica Strunjan, bo pripovedovala pravljici, ki jih je sama napisala in ilustrirala: POGUMNI TIGER MADA in SKRIVNOST RAKA ROKA. Vstopnine ni. S seboj prinesite copatke!

Organizator: Mestna knjižnica Izola

16.12. Kulturni dom Izola, 18.00 Nastop učencev trobil glasbene šole Koper, podružnice Piran in Izola. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v Galeriji Alga, Art kinu Odeon Izola in uro pred prireditvijo v Kulturnem domu Izola.

 

16.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Srečanje obalnih fotografov. Fotografi ste povabljeni, da predstavite svoja dela – tema je poljubna, a naj bo v okviru domoznanske fotografije. Ker smo časovno omejeni, prosimo, da se za   projekcijo svojih fotografij prijavite vsaj do 10. decembra na naslov: spela.pahor@guest.arnes.si. Ta večer bomo predstavili prvih sedem prijavljenih.

Organizator: Mestna knjižnica Izola in Študijski krožek Jara kača

17.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Študijski krožek: Kako živim ta trenutek. Resnična radost, sreča, zadovoljstvo izhajajo iz ljubezni do sebe, ko gremo vase, ko sledimo svojemu srcu in delamo to, kar nam prinaša radost. Srečanje bo vodil Joško Cesar.

Organizator: Mestna knjižnica Izola

18.12. Mestna Knjižnica Izola, 19.00 Vera vase, predstavitev knjige Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Časi, v katerih živimo, prinašajo številne preizkušnje za naš občutek lastne vrednosti. Na podlagi česa ocenjujemo, koliko smo pravzaprav vredni? So pomembni partnerski odnosi, naša zaposlitev, zunanji izgled? Vse, kar se v človeku dogaja, ima razlog, za svoj obstoj in nas dela celostne. Trud posameznika, da bi bil boljši, kakor je, ni ustrezen. Človek s tem namreč vstopa v polje prisile in laži, ki pa prej ko slej privrejo na dan. Knjiga ponuja veliko dragocenih razlag o novih možnostih za  bogatejše življenje, pričevanje in vaje.

Organizator: Mestna knjižnica Izola

18.12. Kulturni dom Izola, 20.00 Koncert. Insingizi Gospel trio.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve

20.12. Dvorana Livade, 19.00 Koncert Pihalnega Orkestra Izola ob Dnevu državnosti in enotnosti.

Organizator: Občina Izola, CKŠP Izola,PO Izola, OI JSKD Izola

21.12. – 1.1.2015 Park Pietro Coppo Veseli december v Izoli.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve

22.12. Restavracija Srednje šole Izola, 17.00 Prednovoletni koncert ŽePZ Sinji galeb DU Izola in MePZ Pobegi ter nastop Dramske skupine Škofije.

Organizator: DU Izola, Občina Izola

23.12  

Kulturni dom, 17.00

Premiera gledališke predstave za otroke Palčki Dedka Mraza v izvedbi Gledališča STEPS in Plesnega studia Lai

Organizator : KUD, Gledališče Steps, PS Lai, OI JSKD Izola, CKŠP Izola, Občina Izola

23.12. Manziolijeva palača, 19.00 Božični koncert – Melekalikimaka.. nastopajoči Enzo hrovatin, Aleksander Maraž, Manica Smrdel, Martina Feri, Matej Barič, Jan Baruca.

Organizator: Comunità degli italiani “Pasquale Besenghi degli Ughi” Isola

26.12. Zadružni dom Korte, 19.00 Božično novoletni koncert Kvarteta 7 Plus.

Organizator: TD Šparzin Korte in KS Korte.

Informacije, rezervacije in prodaja vstopnic: Galerija Alga Izola, Kristanov trg 3, pon 10.00 – 12.00, tor – pet 10.00 – 12.00 + 17.00 – 19.00, sobota 10.00 – 12.00, ponedeljek in nedelja zaprto, tel: 05 641 84 39 ter Art kino Odeon, Ul. Prekomorskih brigad 4, vsak dan od 18.00 – 20.30, info@odeon.si

Knjižnica v Manziolijevi palači: pon, tor, čet: 10.00 – 13.00, sre, pet: 16.00 – 19.00, čitalnica: pon – pet: 17.00 – 20.00

Mestna knjižnica Izola: ponedeljek – petek: 9.00 – 18.30, sobota 8.00 – 13.00, nedelja zaprto

 

 

Umetniške razstave

DATUM KRAJ, URA RAZSTAVA
27.11. – 17.12. Galerija Insula, 18.00 Tone Kralj v Izoli.

Organizator: Galerija Insula, Občina Izola, Mestna občina Koper, Občina Piran.

1.12.-31.12 Mestna knjižnica Izola Vitrina ustvarjalnosti v Oktobru. Ročna dela Irena Eržen, Nadje Šček in Mojce Jerman.V decembru bodo v Vitrini ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola na ogled ročni izdelki treh ustvarjalk: Irene Eržen, Nadje Šček in Mojce Jerman. Vabljeni k ogledu razstave vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro ter ob sobotah od 8. do 13. ure.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

1.12. – 31.12. Mestna knjižnica Izola STENA USTVARJALNOSTI V DECEMBRU. Fotografska razstava »Ujeti morski motivi«

V decembru je na Steni ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola na ogled fotografska razstava Vlada Bernetiča »Ujeti morski motivi«.

Vabljeni k ogledu vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro ter ob sobotah od 8. do 13. ure.

Organizator: Mestna Knjižnica Izola

3.12. Galerija Alga, 19.00 Otvoritev razstave Eulalia de Vegasa Massana: Dno zgodovine. Vstopnine ni.

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve Izola

3.12. – 7.12. Sončna dvorana Razstava Ilustracij Moja najljubša pravljica. Razstava bo na ogled v četrtek, petek, in v nedeljo od 16.00 – 18.00 in v soboto od 10.00 – 12.00.
Organizator: OI JSKD Izola, OŠ Livade, Občina Izola
18.12. Sončna dvorana, 19.00 Kulturni dogodek: Otvoritev razstave Boženke Knez in nastop: Vokalna skupina Tamariska, Aleksander Novak in Lea Sirk. Razstava bo na ogled do 28.12. v četrtek, petek in v
nedeljo od 16.00 – 18.00, v soboto od 10.00 -12.00 .

Organizator: OI JSKD Izola, Občina Izola

Sorodni članki