Iz hiše ukradel predmete in denar v vrednosti 5000 evrov

KRONIKA – V Hrvatinih je nekdo v noči na soboto vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel dva prenosna računalnika, 4000 evrov gotovine ter razni nakit in ure v skupni vrednosti 5000 evrov. V nedeljo popoldne pa je nekdo na portoroški plaži turistu, državljanu Nemčije, ukradel torbo, v kateri je imel nekaj gotovine, ključe osebnega avtomobila, več stanovanjskih ključev in kopalke. Oškodovan je za 500 evrov.
V Postojni je nekdo vlomil v stanovanje, od koder je lastnici ukradel 320 evrov gotovine.

V petek okrog 12.50 je 73-letna voznica osebnega avtomobila iz Portoroža zaradi premajhne bočne razdalje v Luciji v mimovožnji z desnim ogledalom zadela kolesarko, 37-letno Pirančanko, ki je padla in se huje poškodovala (zlom zapestja). Zoper povzročiteljico sledi kazenska ovadba.

Ob 17.30 je občan povedal policstom, da mu pred koprsko trgovino ženska prodaja parfume in hoče od njega izsiliti denar. Policisti so na kraju izsledili dve državljanki Slovaške, stari 39 in 45 let, in ju peljali na policijsko postajo. Prva je bila prepoznana, da je kradla v postojnski in koprski trgovini parfume (18. julija), zato so jo zaslišali. Zaradi prodajanja parfumov so policisti obvestili mobilno enoto CURS, ki je tudi prevzela postopek z obema. Starejši Slovakinji so izdali plačilni nalog in ji zasegli dokument, mlajši pa sledi kazenska ovadba za tatvini. Po zaključenih postopkih sta bili obe izpuščeni.

Na mejnem prehodu Sečovlje so policisti pri Ljubljančanu odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

V noči na soboto ob 0.43 so sežanski policisti v Lipici zaradi nadaljevanja vožnje pod vplivom alkohola (0.32 mg/l) 49-letnemu državljanu Italije zasegli osebni avto VW Beetle. Pred tem so ga že enkrat zaustavili in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, pa ukaza ni upošteval. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Jelšane so pri dveh državljanih Slovenije odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi jima kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo iz skupne garaže ukradel tri kolesa (moško kolo bele barve, žensko belo kolo in otroško kolo), ki so bila zvezana skupaj z varnostno verigo, dve otroški čeladi ter otroški sedež. S tem je lastnik oškodovan za 500 evrov.

V Kopru je nekdo s parkirišča pred blokom ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, črne barve, vredno 600 evrov.

V Luciji je nekdo ukradel kolo z motorjem Piaggio ZIP 25, črne barve, vredno 1000 evrov. Parkiral ga je ob hiši in zaklenil krmilo.

V Fjerogi je nekdo ukradel 16 kamnitih stopnic, vrednih 1800 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili še tri ponarejene vinjete in zoper lastnike podali kazenske ovadbe.

Ob 17.38 so bili policisti obveščeni o vožnji v nasprotno smer po avtocesti. 31-letni državljan Srbije je z osebnim avtom vozil od Fernetičev proti Gabrku in pred cestninsko postajo Dane ustavil vozilo ter zapeljal vzvratno. Med odbojno ograjo je z vozilom obrnil in zapeljal nazaj proti Fernetičem. Čez nekaj časa se je ponovno vrnil, nakar so ga ustavili cestninski nadzorniki. Izrečena mu je bila globa.

Med 14. in 17. uro je nekdo na Debelem rtiču izvršil tatvino kolesa z motorjem Tomos A3 SL, z nameščeno reg. tablico KP T1-722. Lastnik iz Ankarana je oškodovan za 200 evrov.

Na mejnem prehodu Sečovlje so odkrili ponarejeno vinjeto. Vinjeto so zasegli, lastnika pa kazensko ovadili.

V noči na ponedeljek ob 1.39 so v Izoli ustavili voznika tovornega vozila iz Krškega, ki vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sopotniku pa so zasegli še približno 5 gramov posušenih travnatih delcev. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa hitri postopek z odločbo.

Sorodni članki