Hotel je narediti samomor

KRONIKA – V ponedeljek ob 19.50 uri je na številko 113 poklical neznanec in v italijanskem jeziku dejal, da bo skočil z mostu. V pogovoru z navedenim je policist ugotovil, da gre najverjetneje za 33-letnega državljana Italije, kateremu so policisti dne 29.3.2015 zaradi kršitve zakona o prekrških zoper javni red in mir izdali plačilni nalog v višini 625 evrov (polovična kazen 312 evrov). Ker je ni plačal, so mu bili začasno odvzeti osebni dokumenti (osebna izkaznica, prometno dovoljenje in vozniško dovoljenje).

Takoj je bila sprožena iskalna akcija in malo pozneje so pod viaduktom avtoceste v Črnem Kalu našli njegov osebni avtomobil, pri tem pa osebo ob 21.20 uri opazili na zunanji strani viadukta. Ko so pristopili do njega, je zagrozil, da bo skočil v globino najmanj 10 metrov na skale. Med hojo po zunanji strani vetrolova je ob 21.40 uri zaradi oprijema potisnil roko skozi vetrolov vse do komolca, kar so izkoristili policisti in ga prijeli za roko. Gasilci so ga nato privezali za ograjo in mu s tem preprečili, da bi skočil v globino. Nato so gasilci odstranili del protivetrne ograje in osebo potegnili na varno. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za 33-letnega državljana Italije. Oseba ni bila poškodovana in je bila predana v nadaljnji postopek zdravniku, ki je pozneje odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

Zaradi dogodka je bila avtocesta v smeri Kopra na viaduktu zaprta do 23.05 ure.

V ponedeljek ob 14. uri so bili policisti obveščeni, da se je v bazenu enega od hotelov na območju občine Piran utapljal 80-letni državljan Avstrije. Ugotovljeno je bilo, da je gostu med plavanjem postalo slabo ter da ga je iz vode potegnil reševalec. Oživljanje ni bilo potrebno, bil pa je preventivno odpeljan v bolnišnico Izola.

V času zadnjih 14 dni je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner v Ilirski Bistrici in ukradeno za 4.000 evrov gradbenega električnega orodja.

V Postojni je neznani storilec vlomil v pisarno in s ključem, ki ga je našel, odklenil kovinski predalnik, iz katerega je ukradel 1.450 evrov.

V Boninih pri Kopru je nekdo iz barake ukradel kolo z motorjem znamke Tomos APN6, rdeče barve, reg. št. KP NV-35.

Sorodni članki