3.500 evrov škode na hiši zaradi požara

KRONIKA – V sredo okrog 14.15 je v Postojni zagorela starejša stanovanjska hiša, ki jo uporablja 55-letni domačin. Zakuril je peč in zapustil objekt, med tem pa je prišlo do požara, ki so ga gasilci uspešno pogasili. Nihče ni bil telesno poškodovan ali ogrožen, materialna škoda znaša 3.500 evrov.

S strehe gostinskega lokala v Kopru so ukradli bakrene žlebove in lastnika oškodovali za 300 evrov.

Ob 19. uri je 17-letni domačin vozil kolo z motorjem po mestnih ulicah v Kopru in zaradi neprilagojene hitrosti v križišču dveh ulic trčil v levi bok osebnega avtomobila, ki ga je pravilno vozila 28-letna domačinka. V nezgodi je bil mladoletnik telesno poškodovan (zlomljena podlahtnica in koželjnica na levi roki).

Na območju Sežane je bilo najdeno zapuščeno kolo z motorjem znamke Sym, ki je bilo pred štirimi leti ukradeno v Italiji.

Policisti so ob 21. uri na območju Dragonje prijeli 28-letnega državljana Kosova, ki je v Slovenijo vstopil ilegalno s prečkanjem reke Dragonje. Po postopku je bil vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

V noči na četrtek ob 1.30 uri so bili policisti obveščeni, da pijan 22-letni Ljubljančan v gostinskem lokalu v Kopru razmetava stole, hodi po mizah in grozi varnostniku. Ob prihodu patrulje je pričel groziti in izzivati k pretepu policiste. Ker se kljub zakonitemu ukazu, naj s kršitvijo preneha, ni umiril, so policisti uporabili sredstva za vezanje. Pri tem se je v postopek vmešal 22-letni Novomeščan, ki je pričel policiste odrivati. Tudi zoper njega so policisti uporabili sredstva za vezanje. Oba sta bila pridržana do streznitve. Izdana sta jima bila plačilna naloga in sicer Ljubljančanu za 960 evrov, Novomeščanu pa za 731.

Sorodni članki