Dve smrtni žrtvi v nesreči v Dekanih

KRONIKA – V nedeljo ob 18.19 sta v Dekanih trčila osebni avto, katerega je vozil 64-letni domačin, in motorno kolo, katerega je peljal 32-letnik iz okolice Kozine. 39-letna sopotnica na motorju je na kraju umrla, zatem v bolnišnici še voznik motornega kolesa.

V petek ob 16.09 se je na Bivju zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 54-letni Dekančan. Vozil je iz Bertokov proti Dekanom. Ko je zavijal desno, je na prehitevalnem pasu trčil v levo odbojno ograjo, od tam pa ga je odbilo v desno v avtodom. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,20 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog in odvzem vozniškega dovoljenja.

Zvečer so policisti na mejnem prehodu Sočerga na vstopu v državo 44-letnemu državljanu Nizozemske zasegli električni paralizator, skrit v baterijsko ročno svetilko. Izveden je bil hitri postopek in izrečena globa.

V Luciji je nekdo vlomil v stanovanje. Odnesel je zlat nakit in denar, lastnika pa oškodoval za približno 1.000 evrov.

V soboto ob 14.42 so bili na policiji obveščeni, da je na Izolski obvoznici osebni avto zbil peško. Policisti so na kraju ugotovili, da je 84-letna peška nepravilno prečkala cesto, vanjo pa je trčila 26-letna državljana Nemčije z osebnim avtomobilom. Peško so huje poškodovano odpeljali v bolnišnico, sledi ji plačilni nalog.

Ob 17.36 so na policijo poklicali iz portoroškega lokala, ker jih je nadlegoval vinjen gost. Policisti so na kraju identificirali državljana Slovaške in ugotovili, da je od natakarjev zahteval alkoholno pijačo, ki pa mu je zaradi očitne pijanosti niso hoteli postreči. Zaradi tega se je do natakarjev žaljivo vedel in jih pri delu oviral, pomiril pa se ni niti po prihodu policistov. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 23.53 so koprski policisti zasegli vozilo 39-letnemu vozniku, kateremu je prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 0.14 je policiste poklical udeleženec v prometni nesreči iz Sečovelj in povedal, da je pobegnil povzročitelj prometne nesreče na Valeti. Glede na opis so povzročitelja izsledili. 39-letnemu državljanu Bolgarije, ki prebiva v Izoli, je alkotest pokazal rezultat 1,04 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za nepravilno stran vožnje, pobeg s kraja prometne nesreče in alkohol.

Ob 1.41 so policisti v Matenji vasi zasegli osebni avto 43-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki