Domača kuhinja iz časov, ko so bili ljudje še zdravi in brez stresa – NAPOL SOLATA

Napol solata

Piščančji trakci na rukoli. Sestavine za 2 osebi:

4 razkoščičena piščančja bedra

ščepec soli

200g rukole

2 limoni

olivno olje po želji

parmezan po želji

Priprava: Bedra razrežemo na trakce. V ponev vlijemo olivno olje in ga segrejemo. Piščančje trakce posolimo in popečemo na vročem olju, da lepo porumenijo in se lepo zapečejo. To je kritičen trenutek, zato si med razmislekom privoščimo kozarec za modrejše nadaljevanje. Nato rukolo operemo, posušimo in stresemo na večji krožnik. Nanjo položimo popečene trakce. Čez umetnino potresemo nariban parmezan in čez vse skupaj polijemo limonin sok. Količine olja in parmezana prilagodite lastnemu okusu, zraven pa se bo prileglo vino ter ob koncu morda še kaj močnega, da ne bo nagajal želodec!

 

Jasna Softić

Sorodni članki