Dobrodelni Radio Capris otrokom december polepšal s poldrugo tono daril

Tudi v minulem decembru je Radio Capris v sklopu Magičnega decembra oddajal v mobilnem studiu na Titovem trgu v Kopru. V sklopu dobrodelne akcije Hladilnik toplega srca so ves december s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije na številnih lokacijah zbirali hrano, igrače, higienske pripomočke, skratka vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom omogočili čim lepši konec leta. Po ocenah Brede Krašna iz Zveze prijateljev mladine Slovenije je bilo narejeno veliko delo, ne le, ker je pomoč prejelo okrog 700 ljudi, ampak tudi zato, ker si je zaradi akcije marsikdo upal stopiti naprej in zaprositi za pomoč.

S pomočjo velikodušnih poslušalcev, strank ter pokroviteljev so Caprisovci ponovno dokazali, da je na Obali ljudem mar za soljudi in skupno zbrali kar 1,5 tone najrazličnejših izdelkov. Vse zbrane izdelke so vsakodnevno predajali članom Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki so pakete pomoči potrebnim dostavljali že tekom decembra, pomoč pa se je nadaljevala tudi v januar. Skupno so v decembru pripravili 100 družinskih paketov, ob tem pa še 100 dodatnih sladkih paketov za otroke, da so bili njihovi prazniki lepši in slajši. Manjkalo ni seveda niti panetonov, ki so jih ob koncu akcije našteli več kot 150.

Zveza prijateljev mladine Koper je večino paketov distribuirala kar po šolah, na drugi strani pa so številni otroci pokazali svojo dobrosrčnost, saj so se iz marsikatere šole na akcijo samostojno odzvali in darovali.

Krašna je ob koncu dodala še, da se je projektu pridružil tudi SportForum Slovenija, s katerim so za darila zbrali 400 žog.

Sorodni članki