December v Ankaranu prinaša več dogodkov za vse generacije

Pred vrati je čas veselja, upanja in dobrodelnosti. Vse to združuje festival December v Ankaranu, ki se je v petek, 1. decembra, začel s tradicionalnim prižigom prazničnih lučk in bo trajal vse do 7. januarja. V ogrevanem in okrašenem prireditvenem šotoru v središču Ankarana se bo do konca leta zvrstilo več kot dvajset glasbenih in plesnih dogodkov ter predstav za otroke in odrasle. V decembru bo zaživelo tudi priljubljeno ankaransko drsališče, kjer bosta vstop in izposoja drsalk, kot vsa leta doslej, brezplačna.

Festival December v Ankaranu 2023 je svoja vrata odprl v petek, 1. decembra, ob 18. uri s prižigom lučk, ki so ga otroci Vrtca Ankaran, Delfino Blu Ankaran, učenci Osnovne šole Ankaran in zborček Samoupravne skupnosti Italijanov Ankaran pospremili s petjem in recitacijami. Ob 20. uri je sledil koncert zasedbe Gospel Lights.

Festival bo ponudil pester nabor kulturnih in zabavnih vsebin za vse generacije. Za otroke smo pripravili glasbene in gledališke predstave v izvedbi Sklede smeha, Gledališča Bičikleta, Zavoda Enostavno prijatelji, Knjižnice Ankaran, skupine Katalena in Plesno-akrobatske skupine Flip, ki se ji bo pridružil tudi čisto pravi dedek Mraz. S Športnim društvom Ankaran se bomo odpravili na pohod z baklami. Na večeru zborovskega petja nam bodo praznični repertoar predstavili pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Ulka Ankaran. V ogrevanem in okrašenem šotoru nam bodo program pripravili tudi učenci OŠ Ankaran, otroci Vrtca Ankaran in otroci vrtca Delfino Blu Ankaran.

Petkovemu prižigu lučk je že v soboto, 2. decembra, sledil koncert ene najbolj priljubljenih glasbenic ta hip, Masayah, v nedeljo pa so za plesni večer z glasbo v živo poskrbeli Soy Cubano, ki bodo prav v Ankaranu obeležili dvajsetletnico delovanja. To pa ne bo edina obletnica, ki jo bomo praznovali, saj 9. decembra, dan po koncertu Zmelkoow, sledi še večer obujanja spominov na enega najbolj priljubljenih plesnih klubov na Primorskem, diskoteko Raptus, ki jo je Ankarančan Srečko Dumanič odprl pred tremi desetletji. Nastopili bodo številni didžeji, ki jih poznamo še iz 90. let.

Do konca decembra bodo obiskovalci uživali tudi ob skladbah skupin Cantica LadiesHelp! A Beatles Tribute, Danilo Kocjančič Friends, raperjev Drilla in Hiljsona Mandele (HR) ter pevke Anike Horvat. V času šolskih počitnic bodo koncertni večer pripravili mladi kitaristi pod mentorstvom Leona Strnada, skupina 50/50 in vse bolj priljubljena najstniška zasedba Liquid Gasoline. Na predbožični večer se bomo zbrali na koncertu Eve Boto s spremljevalno zasedbo, leto pa bomo zaključili s silvestrskim koncertom primorske skupine Gedore in didžejem.

Čakata vas tudi veliko drsališče z brezplačnim vstopom in izposojo drsalk in gostinska ponudba, ki bosta na voljo vse do 7. januarja.

Podrobnejši opis festivalskega dogajanja najdete v programski knjižici December v Ankaranu 2023.

Sorodni članki