Čistilna akcija v Krajinskem Parku Sečoveljske Soline

Tradicionalna čistilna akcija Očistimo Soline je za naše okolje zelo pomembna, zato Vas vabimo, da se nam tudi letos pridružite in sicer v soboto, 24. 3. 2018 ob 9. uri na vhodu v KPSS na Leri, kjer se bomo razdelili v več skupin in počistili odpadke, ki so jih v zadnjem letu sem nanesli veter, voda, žal pa tudi ljudje.

Na zbirnem mestu se bomo razdelili v skupine in se pod vodstvom parkovnih uslužbencev lotili dela. Zbrane odpadke bomo že med akcijo ločevali in jih na koncu odložili na za to določena mesta. Prosimo vas, da zaradi lastne varnosti ne pobirate strupenih in večjih kosovnih odpadkov. Pobiramo plastične, papirnate in mešane odpadke. Pobirajo se le komunalni in manjši kosovni odpadki. Ne premikajte in ne premeščajte azbestnih plošč (salonitk), igel, eksplozivnih sredstev, kemikalij in sodov z nedoločljivo vsebino! Ne pobirajte organskih in težjih gradbenih odpadkov.

Akcijo so podprli:
– JP Okolje Piran d.o.o.
– Turistično združenje Taperin Sečovlje
– Prostovoljno gasilsko društvo Sečovlje
– KS Sečovlje
– Društvo ljubiteljev lesenih Bark bracera
– In mnogi drugi

Čistilna akcija bo potekala ob suhem vremenu, v primeru dežja, se čistilna akcija prestavi na soboto, 31. 3. 2018. Vsak udeleženec čistilne akcije bo ob koncu prejel eno letno vstopnico za KPSS. Poskrbljeno bo za vrečke ter rokavice in vodo, ob koncu akcije pa tudi za malico na Solinarskem trgu.

Sorodni članki