Bučni ravioli s svinjskim zrezkom v čebulni omakci

Svinjski vrat brez kosti je izredno sočen in hvaležen kos mesa, ki se lepo poda k bučnim raviolom. Poglejmo kako: izbrano število sočnih zrezkov (najraje svinjski vrat brez kosti, lahko tudi puran ali piščanec), operemo, popivnamo, solimo in popramo, nakar jih v razbeljeni ponvi na vsaki strani pečemo nekaj minut (odvisno od debeline in vrste mesa). Umaknemo jih na krožnik in pokrijemo.

Zdaj v ponev dolijemo olivno olje in na drobno narezano šalotko (za vsak zrezek malo šalotko). Naj lepo postekleni, preden dodamo še česen, timijan, lovor in ostale začimbe po želji. Zalijemo s suhim belim vinom in še nekaj časa pustimo na največji moči, ob mešanju, da se ne zažge. Dodamo žlico gorčice in malo masla, premešamo in zalijemo z jušno osnovo (če je nimate, uporabite vodo, da dosežete želeno gostoto omake). Meso vrnemo v ponev za minuto, dve in postrežemo skupaj z ravioli, ki smo jih medtem kuhali v velikem loncu.

Za okras lahko uporabimo vršičke peteršilja, vejico timijana, baziliko …, karkoli zelenega in lepega (naj bo tudi dišeče) imamo pri roki. Tak zrezek s čebulo se zelo lepo poda tudi k raviolom s tartufi in gobicami ali sirovim v pirinem testu.

Dober tek vam želi
PAŠTA, butik testenin iz Kopra.

Sorodni članki