Bežal z ukradenim blagom in vozil vzvratno proti policistu

KRONIKA – V soboto ob 15. uri so policisti v Sežani opazili 31-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Ko je ta zagledal policiste, je pričel z vozilom bežati. Pri tem je zapeljal v enosmerno ulico proti bolnišnici v Sežani. Med vožnjo po enosmerni ulici pa je bil zaradi pravilno nasproti prihajajočega vozila primoran svoje vozilo ustaviti. Ko je policist od zadaj pristopil do ustavljenega vozila, se je voznik zaklenil v vozilo in kljub večkratnim ukazom policista naj izstopi iz vozila, tega ni upošteval, ampak je z vozilom začel voziti vzvratno proti drugemu policistu. Zaradi ogrožanja policista, neupoštevanja zakonitih ukazov policista ter storitve prekrška vožnje vozila v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja, je policist razbil steklo voznikovih vrat ter vozniku preprečil nadaljnjo vožnjo. Med vizualnim pregledom vozila je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahajajo določeni predmeti, ki so izvirali iz kaznivega dejanja, to je vloma na območju Lipice, ki so ga policisti Policijske postaje Sežana obravnavali isti dan ob 3.45 uri. Policisti so mu zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost in ga privedli na policijsko postajo. Med postopkom privedbe na policijsko postajo so pri 31-letniku našli snov, za katero obstaja velika verjetnost, da gre za prepovedano drogo heroin. Pri zbiranju obvestil, je bilo ugotovljeno, da je pri vlomu sodelovala tudi njegova 27-letna partnerka, ki je bila v nadaljevanju prav tako pridržana na policijski postaji. Navedena je v postopku izročila policistom še 133 kosov sladoleda, ki sta ga skupaj ukradla. Ker 31-letnik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo.

Na počivališču Risnik pri Divači je nekdo državljanu Nemčije v petek dopoldne ukradel denarnico, v kateri je imel vozniško dovoljenje, bančno kartico, potni list in 200 evrov gotovine.

Popoldne so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Sečovljah. Noč prej je nekdo vlomil v objekt, od koder je ukradel približno 850 evrov gotovine v različnih valutah.

V petek ob 14.24 je prišlo do prometne nesreče v Sečovljah. Nesrečo je povzročil 15-letni voznik skuterja, domačin. Zaradi neprilagojene hitrosti je padel po vozišču in med drsenjem trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, katerega je vozila 70-letna domačinka. Povzročitelja in njegovega sopotnika so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni so v petek popoldne policisti ustavili 57-letnega domačina, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim vozeči osebni avto, katerega je vozil 44-letni Postojnčan. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,05 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17.37 je na mejni prehod Dragonja pripeljal 49-letni Celjan z osebnim avtomobilom. V postopku se je izkazal s slovensko osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem. Pri postopku preverjanja so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja od 19. 5. 2011. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,18 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Predočili so mu prekršek ter mu odredili prepoved nadaljnje vožnje in mu zasegli osebni avtomobil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19. uri so policisti prejeli prijavo drzne tatvine na avtocesti pred razcepom Gabrk (smer Kozina). Oškodovani so državljani Grčije, osumljenci pa naj bi bili z osebnim avtomobilom Audi A4. Grkom so z avtomobila nakazali, da naj bi nekaj gorelo. Ko so ustavili vozilo, so jim ukradli žensko torbico z osebnimi dokumenti, prometno dovoljenje in 1000 evrov.

V Zgornjih Škofijah je nekdo vlomil v tri stanovanjske hiše. Iz ene so vlomilci ukradli zlat prstan, iz drugih dveh pa niso odnesli nič.

V noči na soboto nekaj čez polnoč so na policijo poklicali varnostniki iz enega od koprskih lokalov. Policisti so državljanoma Hrvaške, ki nista upoštevala odredb, ko so ju hoteli odstraniti iz lokala, izrekli globo.

Ponoči se je sprožil alarm v lokalu ob meji na Škofijah. Policisti so ugotovili, da je dejansko neko poskušal vlomiti v lokal, vendar ni nič odnesel, ker ga je očitno pregnal sprožen alarm.

Ponoči je nekdo vlomil v brivnico v Kopru. Odnesel je blagajniški minimum.

V Seči so vlomili v gostinski lokal, od koder so odnesli 30 steklenic pijače in 70 evrov. Lastnik je oškodovan za 700 evrov.

V Sežani je nekdo vlomil v poslovne prostore, tam pa v dva avtomata za tople in hladne napitke. Podjetje je oškodoval za 100 evrov.

V soboto ob 13.40 so na policiji dobili obvestilo, da imajo v koprskem trgovskem centru moškega s polno torbo ukradenih izdelkov. Policisti so na kraju ugotovili, da ima 48-letni Ljubljančan v prirejeni torbi z dvojnim dnom dejansko ukradene artikle v skupni vrednosti 195 evrov. Artikle so vrnili odgovorni osebi v trgovini. Ljubljančan je imel v osebnem avtomobilu še eno vrečko s 40-imi kosi novih oblačili, katero je na poziv policistov tudi izročil (nekatera oblačila so bila še z varovalom). Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 14.45 je na cesti pri Pivki padel motorist, 38-letni državljan Hrvaške. Vozil je proti Postojni, pri tem pa zapeljal na nasprotno smerno vozišče in padel. V nesreči ni bil poškodovan. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,96 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zasegli so mu vozniško dovoljenje in zanj podali obdolžilni predlog.

V Spodnjih Škofijah je nekdo vlomil v kamp prikolico, od koder je odnesel prenosni žar, dve kosilnici, baldahin in plinsko jeklenko. Prijaviteljica je oškodovana za 400 evrov.

Ob 17.40 so policisti v Ankaranu ustavili 50-letnega Izolana, kateremu je alkotest pokazal 1.42 mg/l alkohola v organizmu. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19.57 je v Kopru 42-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvatinov na prehodu za pešce zbil 46-letno peško iz Kopra. Lažje poškodovano (udarnine po celem telesu) so odpeljali v izolsko bolnico. Vozniku sledi plačilni nalog.

V nedeljo ob 3.49 so policisti v Sežani kontrolirali voznika osebnega avtomobila, 38-letnega domačina. Ugotovili so, da je vozil vozilo v času ukrepa prenehanja vozniškega dovoljenja. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal 0,68 mg/l in mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Seči je nekdo v kanalu Svetega Jerneja stopil na privezan čoln znamke Fisherman, odprl nezaklenjen pokrov klopi na zadnjem delu čolna in ukradel 22-litrski rezervoar za gorivo znamke Hulk. Lastnik je oškodovan za 120 evrov.

V vasi pri Divači so policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V noči na ponedeljek ob 0.11 so policisti na poti v Strunjan kontrolirali 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal nezanesljive znake v prometu. Alkotest mu je pokazal 0.69 mg/l alkohola v organizmu. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v delovni stroj, od koder je ukradel kovček z delovnim orodjem. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

Sorodni članki