Bežal pred policisti in se zaradi prevelike hitrosti zaletel v drevo

KRONIKA – Policisti so v noči na soboto v Selcah pri Pivki opravljali kontrolo prometa. Z modrimi lučmi in zvočnim signalom so ustavljali vozilo znamke Audi, vendar voznik na znake policistov ni ustavil, temveč je začel pospeševati po cesti iz Selc proti Slovenski vasi. Pri tem je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer je ob 3.53 trčil v drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni voznik iz Pivke. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test pa prisotnost prepovedane droge kokain, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled, ki ga je pozneje odklonil. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da registrski tablici ne pripadata vozilu, temveč tovornemu vozilu, ki je že črtano iz prometa, zato so ju zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

V petek ob 9.55 so policisti na Serminu ustavili 17-letnega voznika neregistriranega skuterja Piaggio Leonardo iz Kopra. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, odredili so mu strokovni pregled, ki ga je odklonil. Na skuterju so zbrušene številke šasije. Policisti so v nadaljevanju pri njegovem 19-letnem sopotniku iz Kopra našli zavitek s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve (konoplja). Sledil mu je hitri postopek. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog zaradi odklonitve strokovnega pregleda, vožnje brez čelade, vožnje po kolesarski stezi, registracije, tehnične neustreznosti in ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli, nadalje bodo ugotavljali lastništvo vozila.

V Kočah pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel prenosni računalnik in digitalni fotoaparat znamke Canon. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Popoldne so policisti na Fernetičih ustavili 38-letnega državljana Bolgarije, voznika osebnega avtomobila Renault Laguna, francoskih registrskih številk. Preko evidenc so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, voznika pa odpeljali na sodišče v nadaljnji postopek.

Zvečer so imeli policisti na Vojkovem nabrežju v Kopru v postopku 14-letnega Koprčana, kateremu so zasegli kovinski bokser, in 16-letnega Koprčana, ki je imel pri sebi zavitek z manjšo količino posušenih rastlinski delcev. V obeh primerih sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.26 je 30-letni voznik kombiniranega vozila na Pivški ulici v Postojni povozil 49-letnega pešca, ki je hodil po pločniku, nato pa naj bi nenadoma stopil na cesto pred avto. Pešca so huje poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana. Okoliščine dogodka in krivda se še ugotavljajo. Po razjasnjenih okoliščinah sledi ustrezen ukrep.

V Piranu je nekdo vlomil v prodajalno. Ukradel je 650 evrov in nekaj plastenk pijače iz skladišča.

V Kobdilju so vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so celotno notranjost, nato pa odnesli žensko torbico, več kosov zlatega nakita, žensko denarnico z najmanj 1500 evri gotovine in štirimi bančnimi karticami, bonitetni vrednosti papir in salamoreznico. Lastnike so po prvih ocenah oškodovali za približno 25.000 evrov.

V Hraščah je prav tako nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel 450 hrvaških kun in 100 evrov gotovine.

V noči na nedeljo ob 3.09 so bili na policiji obveščeni o prometni nesreči v Postojni. Prijavitelj je povedal, da se je osebni avto zaletel v prometni znak, vendar je voznik kraj zapustil. Policisti so ugotovili, da je vozil 24-letni domačin, ki se je vrnil na kraj. V semaforiziranem križišču je izgubil oblast nad vozilom in najprej trčil v prometni znak, nato še v semafor. Alkotest mu je pokazal 0.66 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.58 se je na mejni prehod Starod pripeljal 43-letni albanski državljan, ki je policistom ponudil 700 evrov, da bi ga spustili v notranjost, ker ima prepoved vstopa na območje Schengena. Voznika so pridržali, ga zaslišali, mu zasegli denar in ga vrnili na Hrvaško. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanje podkupnine.

Ob 23. uri so policisti na Šmarski cesti v Kopru obravnavali prometno nesrečo, ko jo je zaradi nepravilne strani vožnje povzročil 36-letni državljan Bolgarije z osebnim avtomobilom. Preizkus z alkotestom mu je pokazal rezultat 0.71 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na ponedeljek ob 3.27 so policisti v Prestranku ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0.57 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zaseženo vozilo in napisan obdolžilni predlog.

[slika je simbolična]

Sorodni članki