Avtobus izsilil prednost prehitremu avtomobilistu

KRONIKA – V sredo okrog 0.35 je prišlo do prometne nesreče pri Obrovu, katero je povzročil 43-letni državljan Italije. Le-ta se je s parkirišča z avtobusom vključeval v promet proti Podgradu, s tem pa izsilil prednost 21-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je peljal proti Kozini. V nesreči se je voznik osebnega avtomobila lažje poškodoval. Odredili so izredni tehnični pregled za osebni avto, saj obstaja sum, da je prekoračil hitrost. Za voznika avtobusa sledi kazenska ovadba (v avtobusu je bilo 38 potnikov, od katerih pa ni nihče poškodovan), glede na ugotovitve sodnega izvedenca sledi še primeren ukrep za voznika osebnega avtomobila.

V Strunjanu je nekdo z gradbišča ukradel več kosov cevi iz nerjavečega materiala in s tem lastnika oškodoval za 500 evrov.

V koprski trgovini je 27-letnica izbrala oblačila in odšla na blagajno. Tam je ugotovila, da ji je nekdo v trgovini iz torbice, obešene na otroškem vozičku, ukradel denarnico s 40 evri gotovine in osebnimi dokumenti. Oškodovana je za 150 evrov.

Popoldne je v koprski trgovini eden od zaposlenih opazil moškega, ki je ukradel polno vrečko konzerv in zbežal, nato pa konzerve metal v Badaševico. Policisti so prijeli 37-letnika, kateremu sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki