Avto s ceste, potnik hudo poškodovan

KRONIKA – Med Materijo in odcepom za Tatre je v soboto 50-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala preblizu desnega roba ceste in oplazila drevo, nakar je zapeljala na brežino, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo. V vozilu je ostal ukleščen 49-letni potnik, katerega so rešili gasilci. Bil je hudo telesno poškodovan.

Na območju Ilirske Bistrice so policisti prijeli državljana Eritreje in Sudana, ki sta v Slovenijo vstopila ilegalno. Vrnjena sta bila hrvaškim varnostnim organom.

Na Debelem rtiču je bil ukraden plastični kajak rdečo-oranžne barve, znake Roto Open-Top, vreden 200 evrov.

V prodajalni v Kopru je neznani storilec s prodajnega pulta ukradel telefon Samsung Galaxy S4, IMEI št. 352745061973008, vreden 690 evrov.

Domačinu so v restavraciji v Izoli ukradli torbico, v kateri je imel denarnico, dokumente, telefon HTC Big One in 270 evrov gotovine. Oškodovan je za 1.100 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili štiri voznike osebnih avtomobilov, ki so uporabljali ponarejeno letno vinjeto.

Pred naseljem Brezovica pri Hrpeljah je v petek 28-letni voznik osebnega avtomobila v levem ovinku trčil v betonski most in se pri tem lažje telesno poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (0,76 mg/l).

Na izolski obvoznici pri Petrolovih bencinskih servisih je ob 12.40 uri prišlo do naleta štirih vozil. 30-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je odbilo v pred njim vozeči osebni avtomobil, tega pa še v osebni avtomobil spredaj. Nihče ni bil telesno poškodovan. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,46 mg/l), prav tako je bilo na hitrem testu zaznati prisotnost prepovedanih drog. Podana je bila kazenska ovadba zaradi predrzne vožnje v cestnem prometu. Predvidena kazen je do 3 let zapora. Promet je bil sproščen ob 14.10 uri.

V petek ob 17. uri je pri Zemonski vagi na območju Ilirske Bistrice 62-letni državljan Avstrije z avtodomom zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtodom, ki ga je z nasprotne smeri vozil 50-letni državljan Nemčije. V trčenju je bil povzročitelj hudo telesno poškodovan, ostali udeleženci pa lažje. Promet je bil oviran do 23.55 ure.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili voznika osebnega avtomobila, ki je uporabljal ponarejeno letno vinjeto. Podana bo kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo s parkiranega motornega kolesa ukradel dva stranska kovčka, v enega pa poskušal vlomiti. Lastnika je oškodoval za 1.700 evrov.

V Luciji je bilo vlomljeno v gostinski lokal in ukradeno 80 evrov gotovine ter žensko kolo oranžne barve.

V Izoli je bil ukraden osebni avtomobil Audi Q5, reg. št. IN-SQ5005 (D), metalno modre barve, letnik 2012, št. šasije WAUZZZ8R1DA001174.

Vlomljeno je bilo v objekt jamarskega društva na območju Postojne. Iz njega je bilo ukradeno dvoje ribiških škornjev, nadzorna kamera, devet čelad z lučjo, 21 ročnih svetilk led lenser, 10 kombinezonov, polnilec baterij ter 10 akumulatorskih baterij. Društvo je oškodovano za 2.200 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili štiri voznike osebnih avtomobilov, ki so uporabljali ponarejeno letno vinjeto. Podane bodo kazenske ovadbe.

Na Debelem Rtiču je bilo ukradeno kolo z motorjem znamke Piaggio Zip 50 registrskih številk X4KLB6, črne barve letnik 2011, vredno 750 evrov.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti odkrili dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta uporabljala ponarejeni letni vinjeti.

Sorodni članki