Po hitri cesti med Škofijami in priključkom Sermin začasno brez e-vinjete

Mestna občina Koper je z Družbo za avtoceste Republike Slovenije (DARS) in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) dosegla dogovor, ki bo predvsem krajankam in krajanom Škofij v prihajajočih mesecih olajšal pot domov. Uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Sermin (Dekani) bo od 20. marca do predvidoma 30. junija 2023 omogočena tudi brez uporabe e-vinjete.

Gre za ukrep razbremenitve državne ceste skozi naselje Škofije, kjer zdaj zlasti v prometnih konicah nastajajo zastoji, kar povzroča domačinom velike težave pri dnevni mobilnosti. Zastoji so posledica delovne zapore na državni cesti R3-741 skozi Spodnje Škofije, kjer poteka ureditev krožišča proti Tinjanu, hkrati pa je na Škofijah odprtih več delovišč, kjer se v sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran gradi kanalizacijsko omrežje.

V želji po razbremenitvi državne ceste in preusmeritvi tranzitnega prometa na vzporedno hitro cesto, se je Mestna občina Koper z Družbo za avtoceste in Direkcijo za infrastrukturo dogovorila, da DARS začasno, tj. med 20. marcem in 30. junijem 2023, ukine cestninjenje na odseku hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Sermin (Dekani). Za nadaljevanje vožnje po hitri cesti H5 naprej v smeri Kopra ostaja e-vinjeta še naprej obvezna.

V tem obdobju se bo izvedla tudi preplastitev HC Škofije–Sermin, in sicer bo promet v času del potekal izmenično po enem voznem pasu.

Vir: Koper.si

Sorodni članki