Kronika: 14.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 s hujšimi poškodbami. S področja  kriminalitete  so  obravnavali 1 vlom in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  9.57  so na Policiji  bili  obveščeni o prometni nesreči pri bivšem mejnem prehodu Škofije,  na  hitri  cesti  proti  Italiji.  49-letna voznica je s kombijem zaradi  nepravilnega premika z vozilom zaprla pot 37-letni voznici osebnega avtomobila (se ni prepričala, če lahko varno zavije). Takoj zatem, ob 10.15, je bila v bližini še ena prometna nesreča z udeležbo osebnega  avtomobila  in  motorja.  Voznik  osebnega  avtomobila,  51-letni državljan  Hrvaške,  je  vozil  vzvratno  in  pri  tem  trčil  v 27-letnega motorista,  državljana  Italije, s katerega je padla 25-letna potnica, prav
tako državljanka Italije, in se poškodovala. 37-letna  voznica  osebnega avtomobila in 25-letna sopotnica na motorju sta se huje poškodovali, za oba povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

Ob  22.30  so v Izoli ustavili 31-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  0.40  so  v Portorožu ustavili še 33-letno voznico osebnega avtomobila, kateri  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.65 mg/l. Odredili so ji pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči  je nekdo v Kopru vlomil v objekt na delovišču. Odnesel je več kosov električnega  in  baterijskega  orodja  znamke  Hitachi,  po prvih podatkih vrednega približno 5.000 evrov.

Sorodni članki