Kronika: 30.01.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 135 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 347 klicev. Obravnavali so  29  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja  kriminalitete  so  obravnavali  2  vloma  in 4 tatvine ter 1 rop, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu
obravnavali 67 nezakonitih prehodov državne meje.

S  petka  na  soboto  ponoči so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila,  ki  na  večkrat  ponovljene znake ni reagiral, ampak je peljal naprej.  Ustavljen  je  bil  na  Dolinski.  46-letnemu  vozniku je preizkus alkoholiziranosti  pokazal 0,33 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev prometni predpisov, zatem pa še zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, ker je v postopku žalil policiste.

V  soboto  dopoldan  je  v Boninih domačina na sprehodu napadel in ugriznil spuščen pes. Ugotovljena je bila lastnica psa, kateri je bil izdan plačilni nalog. Sledi dopis na UVHVVR.

V  soboto zvečer smo prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v Kortah. Policisti  so  ugotovili,  da  je podnajemnik kričal in grozil, zatem pa še razbil  balkonsko  okno.  Odrejeno  mu  je  bilo pridržanje, izdan plačilni nalog, sledi še kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

V  nedeljo  zjutraj  so  pri  Kopru  ustavili  21-letnega  voznika osebnega avtomobila.  Odredili  so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo zvečer so policisti v Portorožu obravnavali 39-letnega državljana Norveške,  ki je nedovoljeno vstopil v lokal in tam prespal. Ugotovljeno je bilo,  da  je  v prostor vstopil s silo. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno še,  da je pred tem iz enega od hotelov vzel pijačo, ki je ni plačal. Sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki