16 let pričaranih nasmehov na lica 8.100 otrok širom Slovenije

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo tudi letos slovenski trgovec Tuš, v sodelovanju s partnerji, na morje odpeljal 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Trenutno v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič letuje prva skupina otrok koroške, savinjske in obalno-kraške regije. Danes so se v indijanski vasi preizkusili na številnih delavnicah, ob koncu pa zaplesali indijanski bojni ples. Kopanje, ustvarjalne delavnice, učenje plavanja, nogometa in plesa, zabava z glasbo ter nepozabni izlet z ladjico so le nekatere od aktivnosti aktivnega tedna počitnic. V 16 letih projekta se bo tako število otrok, ki se bodo udeležili nepozabnega letovanja s Tušem, povzpelo na 8.100.

Največji družbeno odgovorni projekt je v 16 letih pričaral marsikateri nasmeh na lica otrok iz socialno ogroženih družin širom Slovenije. Organizator, družba Tuš, je aktivne počitnice na morju s svojimi vrstniki omogočila skupno 8.100 otrokom. Letošnje poletje bodo poletne počitnice na morju omogočili kar 500 otrokom. Sanje marsikaterega otroka, od katerih jih nemalo vsako leto prvič zaplava v morju, omogočajo skupaj s partnerjem Rdečim križem Slovenije. Generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije, Renata Brunskole, je danes pojasnila:

»Na podlagi objektivnih parametrov vsako leto izberemo otroke s pomočjo in v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa Slovenije, slednji pa pri izbiri otrok sodelujejo s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Trudimo se, da zajamemo vse kotičke Slovenije, tudi tiste najbolj oddaljene od morja. Otroci iz omenjenih regij bi tovrstne počitnice morda videli le v sanjah, če projekta Pričarajmo nasmeh ne bi bilo. Veseli nas, da se naš partner Tuš že toliko let odloča podpreti najbolj ranljive skupine otrok.«


Tudi letos bodo otroci brezskrbno uživali v številnih zabavnih aktivnostih, in sicer različnih športih, kopanju ter učenju plavanja, plesu in karakokah ter izletu z ladjico. Tokratna rdeča nit letovanja je otroke popeljala v indijansko vas. Zakaj ravno ta aktivnost, je pojasnila Anja Marjetič, vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu:

»Vsako leto smo veseli vtisov otrok, saj prejmemo številna pisma, risbe in kreativne izdelke v zahvalo. Tako smo letos indijansko vas oblikovali na željo rajanja otrok. Ponosni smo, da nekaterim otrokom, ki se zaradi velikih stisk pogosto zatekajo k sanjam, te lahko omogočimo vsaj za en dan. Hkrati pa nas veseli, da je teden letovanja čas, ki se ga spominjajo še dolgo potem, ko septembra zopet sedejo v šolske klopi.«


Družbeno odgovorne aktivnosti so v Skupini Tuš od same ustanovitve družbe stalnica. Izrazito se usmerjajo v pomoč otrokom in oblikovanje aktivnosti za kakovostno preživljanje šolskega ali prostega časa. Projekt Pričarajmo nasmeh, ki vsako leto 500 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije omogoči tedensko letovanje v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču, je kontinuiran projekt, ki ga slovenski trgovec izvaja že 16. let.

Sorodni članki