Prvi letošnji Pomol okusov v Izoli na velikonočno soboto

Prvi izolski kulinarični dogodek Pomol okusov se bo odvil na velikonočno soboto. Severni pomol bo gostil bogat nabor istrskih ponudnikov hrane in pijače, na gostujoči stojnici pa se bodo predstavili tudi ponudniki iz Vipavske doline.

Pester nabor raznolikih ponudnikov

Velikonočna sobota v Izoli bo tekla ob okušanju istrskih dobrot in druženju na slikovitem severnem pomolu. S svojo ponudbo se bodo na Pomolu okusov predstavili številni istrski ponudniki gostinskih storitev, vinarji in kulturna društva, prostora pa bo tudi za gostujočo stojnico iz Vipavske doline. Za vse tiste, ki bi sobotni obrok radi pojedli na svežem zraku in izbirali med raznolikim naborom jedi, se dogodek pričenja že ob 11. uri in traja do večera.

Med stojnicami bo dišalo po morskih specialitetah, med katerimi bodo tudi inovativne, kot je recimo istrski suši, okusi pa bodo segali vse do istrskega podeželja, kjer v tem času kraljujejo šparglji. Vezano na praznični čas pa bo ponudba nekaterih sodelujočih tudi velikonočno obarvana. Za zaključeno kulinarično doživetje bodo poskrbeli tudi lokalni vinarji, pivovarji, ponudniki domačega gina in likerjev ter sladic. Da bo vzdušje na Pomolu okusov še bolj živahno, pa bo vse skupaj spremljala tudi glasba

Sorodni članki