Zaradi vinjenosti zapeljal s ceste in se prevrnil

KRONIKA – V sredo ob 23.25 je 65-letni moški iz Ilirske Bistrice vozil v smeri od Harij proti Ilirski Bistrici. Ko je z vozilom pripeljal preko mostu na reki Reki, je zapeljal v levo na brežino in se prevrnil na streho. V prometni nesreči se je lažje poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom Ilirska Bistrica. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.91mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V sredo ob 10.23 je na policijo poklical občan in povedal, da na tržnici v Kopru moški vsiljivo berači, kriči in razgraja. Poleg tega ima pri sebi več igel. Policisti so ugotovili identiteto berača. Pri sebi je imel brizgalko s tekočino rjave barve, katero so mu zasegli. 30-letnemu Dekančanu sledi plačilni nalog in hitri postopek.

V Kopru je nekdo v garažni hiši na Markovcu z vozila Citroen C3 ukradel vse štiri pokrove s platišč. Lastnica je oškodovana za 300 evrov.

Ob 14.21 je 16-letna voznica kolesa z motorjem znamke Piaggio v ovinku izven naselja Plavje izgubila kontrolo nad vozilom in padla. V pogovoru s policisti ni znala pojasniti okoliščin, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v bolnišnico Izola. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih dejstvih in okoliščinah prometne nesreče ji sledi ustrezen ukrep.

Zvečer so policisti v vasi pri Ilirski Bistrici obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil do partnerke že večkrat nasilen, so izrekli prepoved približevanja in zoper njega podali kazensko ovadbo.

Ob 3.48 so na policiji dobili obvestilo, da je v Portorožu zelo vinjen moški, ki se zabija z vozilom v druge avtomobile. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 40-letnega moškega iz Lendave. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94 mg/l izdihanega zraka. Zaradi nepravilnega premika z vozilom je podrsal dva parkirana osebna avtomobila. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Na železniški postaji v Podgorju so Sežančanu z bagra ukradli delovni priključek – klešče. Oškodovan je za 2000 evrov.

Sorodni članki