Zaradi spanca zapeljal v steber in se hudo poškodoval

KRONIKA – V nedeljo malo po 7.30 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v bližini Postojne. 33-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo zaspal, zapeljal izven vozišča in z vozilom trčil v podporni steber nadvoza. Pri trčenju je bil hudo telesno poškodovan, 31-letna potnica pa je bila lažje telesno poškodovana.

Ob 18.30 je prišlo do nesreče na morju. Na prednjem delu gumenjaka, ki ga je upravljal 35-letni državljan Slovenije, je sedel 34-letni državljan Slovenije. Med vožnjo je voznik zavil, pri tem je 34-letnik padel v morje, kjer ga je ob mimovožnji po roki porezal propeler motorja. Hudo telesno poškodovanega je 35-letnik pripeljal do obale, od koder je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Izola. Zoper voznika gumenjaka je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,38 mg/l.

V petek ob 19.40 uri je 36-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem vozil po lokalni cesti iz Bertokov proti Bivju in v desnem ovinku zapeljal v levo ter trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 41-letni voznik. Voznik kolesa s pomožnim motorjem je bil hudo telesno poškodovan in odpeljan v bolnišnico Izola.

V soboto okrog 0.40 ure je 41-letni voznik osebnega avtomobila trčil v odbojno ograjo in bil pri tem lažje telesno poškodovan. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,37 mg/l).

Ob 17.20 uri je 80-letna voznica osebnega avtomobila vozila po Šmarski cesti iz smeri Dragonje proti Šmarjam in v bližini mesno-predelovalnega obrata zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 57-letni voznik. Prišlo je do čelnega trčenja, v katerem je bil poleg voznikov hudo telesno poškodovan tudi potnik v drugem vozilu.

V Izoli so imeli v nedeljo kriminalisti v postopku 24-letnega Koprčana, ki je imel pri sebi 4 manjše zavitke alu-folije s prahom bele barve, PVC vrečko z 22 tabletami bele barve in PVC zavitek s prahom bele barve. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, mu je bila odvzeta prostost in sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki