Zaradi nepravilnega prečkanja ceste padel motorist

KRONIKA – V petek popoldne se je v Piranu zgodila prometna nesreča. 21-letna peška, državljanka Madžarske, je nepravilno prečkala cesto. Takrat se ji je z motornim kolesom umikal 30-letni voznik iz Šentilja, pri tem pa je padel in se poškodoval. Peški sledi ukrep glede na stopnjo poškodb motorista, motoristu pa plačilni nalog (po čl. 50/8 ZVoz), ker je upravljal vozilo, za katero nima ustreznega izpita A kategorije.

Okoli 18. ure je 26-letni Lucijan v Luciji na ulici spregledal 69-letno peško iz Pirana, katero je z zadnjim delom vozila zbil, da je padla po vozišču. Odpeljali so jo v bolnišnico Izola. Sledi ukrep po pridobljeni zdravstveni dokumentaciji o teži poškodb.

V Luciji je nekdo iz trgovine odnesel dve jakni višjega cenovnega razreda in s tem podjetje oškodoval za 250 evrov.

Ob 22.27 so na policiji dobili obvestilo, da vinjen moški leži na cesti. Policisti so na kraju našli 34-letnika, državljana Nemčije, ki je močno vinjen ležal na tleh na uvozu proti cesti, rezervirani za motorna vozila. Ob ukazu policista, naj vstane in se odstrani z avtoceste, je ta sicer vstal, nakazal, da bo odšel, nakar se je ponovno ulegel. Ves čas je preklinjal in se nedostojno vedel do policista. Na ponovni ukaz, naj se odstrani z avtoceste, je vstal in skočil proti policistu z namenom, da ga odrine. Policist je takrat uporabil strokovni prijem in prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V Kopru je nekdo vlomil v poslovne prostore, preiskal je predale in odnesel kovinsko blagajno, v kateri je bilo 50 evrov.

V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je lastnikom ukradel 1300 evrov.

V soboto ob 20.41 so bili policisti obveščeni, da je nekdo iz blagajne v eni od koprskih trgovin izkoristil nepazljivost prodajalke in ukradel 1190 evrov.

V Škocjanu (Koper) je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlato verižico in 200 evrov gotovine. Lastniki so skupaj oškodovani za 2000 evrov. Vlomili so tudi v sosednjo hišo, zaenkrat še ni znano, če so tudi od tam kaj odnesli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 21.28 je v Vrbici pri Ilirski Bistrici padel motorist na travnati površini na prireditvenem prostoru moto zbora. 59-letni motorist se je lažje poškodoval, alkotest pa mu je pokazal 0.55 mg/l izdihanega zraka.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in od tam odnesel več kosov zlatnine. Lastnica je oškodovana za 4.000 evrov.

V Merčah pri ilirski Bistrici je nekdo iz odklenjene in odprte lesene lope na zemljišču ukradel dizelski agregat, 6,5 kW, star približno šest mesecev, vreden 1000 evrov.

V Kopru je nekdo v trgovskem centru 33-letnemu Ljubljančanu ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, okoli 150 evrov in spominsko kartico 2 GB. Pozneje je občan denarnico našel, vendar brez gotovine. Policisti so dokumente vrnili lastniku.

V nedeljo ob 16.45 je v Vrbovem pri Ilirski Bistrici 28-letnik z osebnim avtomobilom pri vzvratni vožnji trčil v motorno kolo. Alkotest mu je pokazal rezultat 1,19 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.57 so policisti v Izoli ustavili 25-letnega domačina, ki ima veljaven ukrep začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo ponoči izpred bloka ukradel kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer, vredno 300 evrov.

V eni do zlatarn v Kopru so neznanci v soboto zamotili prodajalko in ji tako ukradli mošnjiček z zlatim nakitom, v vrednosti 3505 evrov.

Sorodni članki