Zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v kolesarja

KRONIKA – V ponedeljek ob 10.25 se je v Strunjanu zgodila hujša prometna nesreča. Povzročila jo je voznica osebnega avtomobila iz Sežane, ki je v levem nepreglednem ovinku zapeljala na nasprotno stran vozišča in trčila v nasproti pravilno vozečega kolesarja, državljana Italije. Kolesar je pri tem padel na vozilo in nato na tla. Utrpel je hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Izola. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

V petek ob 15.09 se je v Prešnici zgodila hujša prometna nesreča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 60-letni voznik vozila Dacia Logan peljal od Petrinj proti Kozini, kjer je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorno kolo, ki ga je iz smeri Kozine pripeljal 61-letni državljan Avstrije. Povzročitelj, kateremu je alkotest pokazal 0,38 mg/l, se je v nesreči lažje poškodoval, motorist pa huje. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 17.32.

V Izoli je nekdo izpred trgovine ukradel nezaklenjeno kolo znamke Giant, sive in bordo barve, z večjim širokim sedežem, vredno 400 evrov.

V Portorožu je nekdo iz hotelske sobe državljanu Italije ukradel 3500 evrov.

Iz portoroške trgovine je nekdo ukradel oblačila, vredna 310 evrov.

V soboto popoldne so policisti v Bertokih zasegli osebni avto vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu še obdolžilni predlog.

V Portorožu so državljanu Makedonije ukradli moško usnjeno torbo z vsebino (mobilni telefon, potni list, 750 evrov gotovine). Pozneje je uslužbenec pred objektom našel odvrženo torbico, v kateri je bilo še vse, razen gotovine.

Piranski policisti obravnavajo tatvino kolesa CR1, Team 1 (karbonska specialka), bele barve z rdečimi trakovi, čelada je modre barve. Vse skupaj je lastnik pustil pred trgovino v Luciji. Oškodovan je za 400 evrov.

Na Kozini pa je nekdo vlomil v klet in ukradel gorsko kolo znamke Focus, črno rdeče barve, vredno 800 evrov.

V nedeljo ob 16.13 se je zgodila prometna nesreča na Črnem kalu. 32-letna voznica osebnega avtomobila iz Brežic je zapeljala s parkirišča pred lokalom in zavijala v levo, proti Kopru, pri tem pa je izsilila prednost motoristu, 65-letnemu Koprčanu. Ta je padel in se huje poškodoval.

V Kopru (Žusterna) je nekdo med 17.30 uro in 19.55 uro vlomil v stanovanje, od koder je državljanu Rusije odnesel dva mobilna telefona in 400 evrov gotovine.

Zvečer so policisti med odcepom za Prešnico in cesto za Klanec prijeli 12 oseb, za katere so ugotovili, da so prišli v Slovenijo ilegalno. Vsi so bili državljani Afganistana in so že vrnjeni na Hrvaško.

V ponedeljek ob 5.28 so bili na policiji obveščeni, da je domačin videl v Jelšanah večjo skupino ilegalnih migrantov. Policisti so prijeli 12 tujcev (štirje mladoletni), vse državljane Kosova. V Slovenijo so vstopili ilegalno. Izrečene so jim bile globe, nato pa so bili vrnjeni na Hrvaško.

V Piranu je nekdo iz stanovanja državljanom Hrvaške ukradel različne predmete in skupaj 1500 evrov gotovine.

Med vikendom je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Kopru in lastnikom odnesel zlat nakit. Prav tako je nekdo vlomil v hišo v Prestranku, od koder je odnesel zlat nakit, 75 evrov ter tuj denar v vrednosti 150 evrov.

Zvečer so policisti na cesti Koper – Kozina, pred Petrinjami, ustavili 31-letnega voznika motornega kolesa, katerega voznik nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo zvečer vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je lastnikom odnesel prenosni računalnik in povzročil za 900 evrov škode.

Ob 22.43 je preko mejnega prehoda Dragonja pobegnil voznik osebnega avtomobila Ford Escord Cabrio. Policisti so ga ustavili v Kopru. 40-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,86 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Odredili so mu tudi pridržanje do streznitve.

V Divači je na gradbišču nekdo z delovnega stroja Takeuchi odmontiral hidro motor za pogon gosenice. S tem je gospodarska družba oškodovana za 6.000 evrov.

Nekdo je vlomil v barako na njivi pri Strunjanu. Lastniku iz Izole je ukradel ročno orodje in kotno brusilko.

Sorodni članki